Litt prat

Finske forfattere

June 24, 2020 Kongsvinger bibliotek
Litt prat
Finske forfattere
Show Notes

Åsnes folkebibliotek forteller om finske forfattere og den leseglede som disse forfatterne har gitt de ansatte på Åsnes folkebibliotek. Den finske historien genspeiler seg i finsk litteratur. Marit forteller om to forfattere. Den første er Mikael Niemi som er fra Sverige men hans bøker skjer i Tornedalen, på grensen mellom Sverige og Finland. Marit forteller om  Populærmusikk fra Vittula og Koke bjørn. Bøker med både mørke og humor. Den andre forfatteren er Tommi Kinnunen. Hans bøker som presenteres er Der fire veier møtes og Skår. Dette er bøker som berører og gjenspeiler den finske tristheten som Marit mener eksisterer hos mange finske forfattere

May forteller om Arto Paasilinna og boken Herre min hatt. Paasilinna er en forfattere som er humoristisk og litt gal. Enten liker man Paasalinnas bøker eller så liker man de ikke. En tittel som nevnes i episoden som en av de beste bøkene av Paasilinna er Kollektivt selvmord.

Malin forteller om Svik 38 av Kjell Westö. Det er en bok som forteller om mennesker som er meget preget av Finlands historie, i en tid som kom til å forandre nasjonen for all fremtid.