De BioPodcast

De lobby voor de Green Deal

November 13, 2020 Sander Season 1 Episode 1
De BioPodcast
De lobby voor de Green Deal
Show Notes

Als het aan eurocommissaris Frans Timmermans ligt, is in 2030 maar liefst 25 procent van ons voedsel biologisch. Het is een reuzenstap voor een land als Nederland, op dit moment is slechts 4 procent van ons voedsel biologisch.

Wat betekenen de Europese plannen van Timmermans eigenlijk voor ons voedsel? In deze zesdelige podcastserie neemt journalist Sander Heijne je mee door de gehele biologische voedselketen. Aan de hand van gesprekken met insiders onderzoeken we of de plannen van Brussel uberhaupt realistisch zijn. En wat de biologische plannen ons straks opleveren.

In deze eerste aflevering gaan we in gesprek met Marian Blom, lobbyist voor de biologische sector en één van de drijvende krachten achter het plan van EuroCommissaris Timmermans. We vragen haar hoe de plannen tot stand zijn gekomen. En waarom we uberhaupt meer biologisch voedsel moeten willen produceren en consumeren.

De BioPodcast is een initiatief van de BioBorrel en mogelijk gemaakt door BioNederland, vereniging van biologische producenten en handel. De BioPodcast is een productie van Pop up Press.

Voor meer informatie www.bionederland.nl/podcast