På Tværs

Fællesrådet og MarselisborgCentret på tværs

November 26, 2020 MarselisborgCentret Season 1 Episode 4
På Tværs
Fællesrådet og MarselisborgCentret på tværs
Show Notes

Mød Hanne Føns Knudsen og Jeppe Spurre fra Langenæs og Frederiksbjerg, de er  begge naboer til MarselisborgCentret.

Jeppe var med til at etablere Fællesrådet for Frederiksbjerg og Langenæs i 2018, hvor Hanne er medlem. De er begge aktive i Langenæs Kulturfestival og sidder med i den arbejdsgruppe der arbejder med etablering af Det Grønne Bylivshus på MarselisborgCentret.
De kan vel kaldes for "venner af huset"

Hvad tænker de om den værdi der ligger i at MarselisborgCentret ønsker at involvere sig i lokalområdet og lokalområdet i MarselisborgCentret?

I lokalsamfundsbeskrivelsen for Langenæs bliver MarselisborgCentret udnævnt som et kraftcenter.
Hvad betyder det og hvilken værdi er der i det for MarselisborgCentret og for lokalområdet?  Hvad kan MarselisborgCentret have ud af at have gode naboer og hvad har gode naboer ud af MarselisborgCentret.
 Hvordan giver det merværdi at vi samarbejder om at udvikle lokalområdet og en fælles fremtid? Kan vi sammen skabe nye fællesskaber og nye mødesteder?

I MarselisborgCentrets charter highlightes samarbejdet med civilsamfundet - Hanne og Jeppe/Fællesrådet og Kulturfestivalen er konkrete og spillevende eksempler på dette.

Hør også om borgerne som "med-forskere" i forhold til bl.a. partikelforurening, hør om bæredygtighed, biodiversitet og få en levende beskrivelse af Verdens mindste Bylivshus, der står på en enkelt P-plads i hjertet af MarselisborgCentret

Se mere om Fællesrådets på deres hjemmeside http://folf.dk/