På Tværs

Vi holder borgerne væk

March 19, 2021 MarselisborgCentret
På Tværs
Vi holder borgerne væk
Show Notes

“Vi holder borgerne væk” siger Sundhedschef i Aarhus kommune Otto Ohrt. I podcasten kan du høre hvorfor netop dette citat er Sundhedschefens ynglings ledetråd.

 “Borgerne tænker ikke i kasser” ,  “Sundhed på tværs”  og “Samspil med civil samfund” er også citater af podcastens gæst, Otto Ohrt. 
Med disse citater   udtrykker han  vigtigheden af  at løsninger og indsatser i rehabilitering skabes og samskabes på tværs af systemer og magistratsafdelinger og ikke kun tager udgangspunkt i kommunale kasser og enkelte magistratsafdelinger men også at civilsamfundet og borgerens netværk spiller en fuldstændig afgørende rolle i fremtidens rehabilitering.

Men vi skal øve os endnu mere i at brobygge mellem kommunale myndigheder og foreninger og vi skal turde  se ind i hvad der fungerer og hvad der ikke fungerer for den enkelte borger. 

I podcasten giver Otto Ohrt også et bud på hvordan  Aarhus kommune understøtter den enkelte medarbejder i at skabe de løsninger der i mange tilfælde går på tværs og hvordan dette får konkret betydning for den enkelte borger i Aarhus at de kommunale indsatser skabes på tværs af kommune og civilsamfund.

Hør også om det dilemmaer der set fra en sundhedschefs stol kan være mellem hensynet til  drift og forskning. 

Kan  fællessang og fællesspisning være starten på et rehabiliteringsforløb? Og hvad kan borgerne bidrage med af nye ideer om nye muligheder i SPARK?  Hør Otto Ohrts  mange tanker om det og om hvorfor han mener det er vigtigt at få borgerne med i dialogen om at udvikle den nye park. Jeg tror SPARK  kan give nogle helt nye forløb og jeg ser gerne at vi laver nogle mini spark andre steder i byen og dermed skabe en rehabiliterende by med engagerede borgere.

Du får også svaret på hvad der er Otto Ohrts baggrund  og hvad der giver ham  gejst og energi i det daglige arbejde som sundhedschef og hvad han drømmer om vil præge fremtidens rehabiliteringsindsatser  samt hvor han kobler af slapper af og lader op.