På Tværs

At rejse er at leve

April 16, 2021 MarselisborgCentret
På Tværs
At rejse er at leve
Show Notes

Hør Bodil Kloborg og Tina Frederiksen, begge afdelingsledere ved Institut for Kommunikation og Handicap (IKH) fortæller om den rejse de og IKH har været igennem siden kommunalreformen i 2007 til i dag og lyt til deres tanker om den fremtidige organisering af det specialiserede socialområde. En rejse der går fra en længere periode præget af modgang, nedskæringer og afvikling til optur, prøvehandlinger, den første bevilling og optimisme i 2015.

 

Få også fortællingen om hvordan det er at være organisation og medarbejder indenfor et område, præget af udbud, puljer og stærk specialisering. Hvad sker der fx når en organisation præget af høj specialiseret faglighed transformeres af en nødvendig udvikling og bliver en "projekt-organisation" med en højere grad af akademisering.

 

Bodils og Tinas rejse med IKH er også en beskrivelse af den rejse som det specialiserede socialområde har været på siden 2007 og en rejse der ikke er slut endnu. En rejse hvor nogle problemer blev løst og hvor nye udfordringer og dilemmaer er kommet til. 

 

Et forløb med kaospiloterne satte gang i en nødvendig udvikling, der bragte optimismen og den faglige stolthed i fokus.