Psykens Detektiver

"Familiens hemmelighed"

October 19, 2020 Buddy Buddy Season 1 Episode 2
Psykens Detektiver
"Familiens hemmelighed"
Show Notes

Da Anne Thorup besøgte familien kunne hun straks mærke at der var noget galt. Faderens psykiske lidelse blev holdt hemmelig for omverdenen, og den hemmelighed lå som en tung dyne over resten af familien. Og nu var børnene på vej til selv at udvikle psykiske sygdomme. Men psykiske sygdomme kan forebygges og behandles - hvis bare man opdager dem i tide...

Dette er andet afsnit af Psykens Detektiver. En serie i 8 afsnit hvor Anders Lund Madsen  taler med børne- og ungepsykiatere om patienter og sager de aldrig glemmer. Hør hvordan det er at arbejde med de yngste, mest sårbare patienter der findes og om de mange fordomme der stadig findes om psykiske lidelser.

Angst, depression, skizofreni, ADHD. Flere og flere børn får en diagnose for en psykisk lidelse - bl.a. fordi lægerne bliver bedre og bedre til at opdage når børn og unge har en psykisk sygdom.  At være psykiater for børn og unge er som at være en slags detektiv, hvor man skal bruge alle sine faglige og personlige kompetencer for at finde ud af hvad der er galt, så man kan hjælpe den unge patient.

Serien er produceret af Buddy Buddy for Børne- og Ungepsykiatrisk Selskab.


Læs mere om børne- og ungepsykiaternes arbejde på bupnet.dk