Psykens Detektiver

"Drengen med den usynlige ven"

October 26, 2020 Buddy Buddy Season 1 Episode 3
Psykens Detektiver
"Drengen med den usynlige ven"
Show Notes

En dreng kommer ind til Kasten Gjessing Jessen på børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium, fordi han har fortalt sin mor om nogle bizarre symptomer. 
Han ser uhyggelige ting. Fx blod der løber. Og når han rører ved blodet kan han mærke den klistrede masse. Han kan også smage det - metallisk – på tungen. Og så har han en mærkelig ven som følger ham overalt og som taler med ham. Men det er en ven som kun han kan se...

Nu begynder Karstens detektivarbejde med først at forstå hvad den unge patient oplever og hvorfor det sker. Og derefter finde den rigtige behandling.

Dette er tredje afsnit ud af otte i serien Psykens Detektiver. Anders Lund Madsen taler i denne serie med børne- og ungepsykiatere om patienter og sager de aldrig glemmer. 
Hør hvordan det er at arbejde med de yngste, mest sårbare patienter der findes og om de mange fordomme der stadig findes om psykiske lidelser.

Angst, depression, skizofreni, ADHD. Flere og flere børn får en diagnose for en psykisk lidelse - bl.a. fordi lægerne bliver bedre og bedre til at opdage når børn og unge har en psykisk sygdom.  At være psykiater for børn og unge er som at være en slags detektiv, hvor man skal bruge alle sine faglige og personlige kompetencer for at finde ud af hvad der er galt, så man kan hjælpe den unge patient.


Serien er produceret af Buddy Buddy for Børne- og Ungepsykiatrisk Selskab.


Læs mere om børne- og ungepsykiaternes arbejde på bupnet.dk