Psykens Detektiver

"Sindssyg i gerningsøjeblikket"

October 26, 2020 Buddy Buddy Season 1 Episode 4
Psykens Detektiver
"Sindssyg i gerningsøjeblikket"
Show Notes

Michelle Kring arbejder i retspsykiatrien hvor hun undersøger unge der er sigtet for at have begået en kriminel handling.  Hun arbejder også med den videre behandling af de psykisk syge unge der bliver dømt. I afsnittet fortæller Michelle om hvordan hun afgører om den person hun sidder overfor er egnet til straf. Det er et arbejde som mange har fordomme omkring - og det havde hun også selv inden hun begyndte...

Dette er fjerde afsnit ud af otte i serien Psykens Detektiver. Anders Lund Madsen taler i denne serie med børne- og ungepsykiatere om patienter og sager de aldrig glemmer. 
Hør hvordan det er at arbejde med de yngste, mest sårbare patienter der findes og om de mange fordomme der stadig findes om psykiske lidelser.

Angst, depression, skizofreni, ADHD. Flere og flere børn får en diagnose for en psykisk lidelse - bl.a. fordi lægerne bliver bedre og bedre til at opdage når børn og unge har en psykisk sygdom.  At være psykiater for børn og unge er som at være en slags detektiv, hvor man skal bruge alle sine faglige og personlige kompetencer for at finde ud af hvad der er galt, så man kan hjælpe den unge patient.


Serien er produceret af Buddy Buddy for Børne- og Ungepsykiatrisk Selskab.


Læs mere om børne- og ungepsykiaternes arbejde på bupnet.dk