MonkeyTalk

Creativiteit in actie: van prototype tot impact. Met vooraper Daan Bleichrodt.

June 18, 2021 Irene Koel Season 1 Episode 11
MonkeyTalk
Creativiteit in actie: van prototype tot impact. Met vooraper Daan Bleichrodt.
Show Notes

Deze MonkeyTalk is IVN-er en pionier Daan Bleichrodt  (https://www.ivn.nl/tinyforest) aan het woord. Het planten van een Tiny Forest is populair, maar pioniers Daan Bleichrodt en Maarten Bruns startten klein, met het planten van 600 inheemse boompjes in Zaanstad. Van prototype tot impact: binnen 5 jaar groeide dit minibos uit tot een rage. Hoe is dit gegaan? In deze MonkeyTalk vertelt Daan over het vallen en opstaan, zoals het nu eenmaal gaat bij pionieren en het implementeren van bijzondere, nieuwe concepten.  

Daan en Maarten schreven er ook een boek over: Tiny Forest, klein bos, groot avontuur. Dit boek kan je bestellen op de website van IVN. Aanrader!

De rubriek ‘olifant in de kamer’
Omdat er zoveel olifanten al benoemd zijn in het gesprek met Daan, is er deze keer weer een prachtig Olifant-verhaaltje van Toon Tellegen, met speciale geluiden, om je creatieve brein even te kietelen. Staat er bij jou op het werk een olifant in de kamer? Stuur dan een mail naar [email protected]. Beschrijf de olifant en wie weet wordt jouw olifant uit de kamer gehaald in een volgende aflevering.

Met MonkeyTalk wil ik graag je creativiteit opporren en aanwakkeren. Want iedereen is creatief en de wereld heeft jouw creativiteit hard nodig. Met MonkeyTalk deel ik mijn ervaring en netwerk, wil ik je inspireren en concrete tips geven. Ik hoop dat je hersenen even worden uitgelaten als je de aflevering luistert. Om daarna weer fris, fruitig en creatief de wereld in te gaan. Met deze aangewakkerde creativiteit ben je dan zelf ook een inspirerende vooraper. Daar hoop ik op. En vraag ik je vooral te doen.

Is dat nou gebeurd en ben je enthousiast? Wil je meer weten over MonkeyTalk, MonkeyDo, ons innovatie-spelprogramma, over de voorapers, over Irene Koel, uitleg & doe workshops en leerzame, energierijke motivatie-praatjes?  Kijk dan op www.thezooooo.com, daar vind je alles.

Wil je vriend worden van MonkeyTalk? Geweldig, dat kan ook.
Hoe? Kijk op https://petje.af/monkeytalk
Voor 3 Euro per maand, zeg 1 kopje cappuccino bij een hippe koffiezaak, steun je de show. Bij 100 petjes gaan we iets leuks doen voor de petjes.