Hoe doe jij dat nou? Over de man die mens wordt

33. Waarom zijn mannen zo sceptisch? En wat is er mis met de routines van Arie Boomsma?

March 26, 2022 Nathan Vos
Hoe doe jij dat nou? Over de man die mens wordt
33. Waarom zijn mannen zo sceptisch? En wat is er mis met de routines van Arie Boomsma?
Show Notes

Waarom ergerde Pieter zich aan Arie Boomsma's slaaproutine? Wat is het probleem dat hij tips geeft? Dat doet Pieter toch ook? Is het zijn perfecte schoonzoongedrag? Het gaat uiteindelijke om de keerzijde van routines. Ze kunnen er ook voor zorgen dat mensen harder worden voor zichzelf en zich schuldig gaan voelen.

En waarom reageert Nathan allergisch op Instagram goeroes vol emoties? Vooral omdat via het scherm een intimiteit gesuggereerd wordt die er niet is. 

Nathan ergert zich ook aan zichzelf, hoe hij elke keer weer in de dezelfde patronen stapt bij familie en vol in de aanpassing gaat. Terwijl hij juist bij familie zichzelf zou moeten kunnen zijn, in plaats wee de reddersrol te pakken. 

Pieter’s schoonmoeder stelt een vraag. Kunnen mannen leren om meerdere dingen tegelijk te doen? Waarschijnlijk wel, maar wel als er echt ruimte gemaakt wordt als mannen het op hun manier.

Pieter heeft The Americans gekeken. En serie die gaat over de rollen die we spelen. En voelen we dan nog liefde en echtheid, als we rollen spelen. Aanrader.

Het boek dat Nathan schreef met Anton “The Barefoot Dutchman” Nooteboom is bijna af. Deze geheide bestseller gaat over Antons reis, duizenden kilometers op blote voeten,  in het teken van de mentale gezondheid van mannen. 

Nathan heeft ook een webinar rondom suïcidepreventie gegeven. Verhalen over suïcide vragen een andere manier van schrijven. Het vraagt van een journalist soms tegen zijn natuur in te gaan. Maar toch is het erg belangrijk om met verhalen depressie en suïcide te voorkomen. Het webinar is te zien op YouTube.

En waarom zijn mannen zo sceptisch? Dit gaat over angst voor intimiteit. Dit heeft wel te maken met genderrollen. Vrouwen zien soms meer de eenheid in dingen, vrouwen hebben meer 'heksenenergie'. Mannen zijn misschien bang dat ze hiervoor grenzen moeten opgeven. Dit onderwerpje loopt uit op een gesprek over een leap of faith, die soms nodig is om iets te laten werken, van Allan Carr tot therapie. Soms werken dingen pas als je er klaar voor bent, of als je bereid bent je ratio opzij te zetten.

Check manoman.nl