Hoe doe jij dat nou? Over de man die mens wordt

34. Zijn mannen meer kwijt? En waarom hoogopgeleiden slecht bij hun seksuele energie kunnen.

April 09, 2022 Nathan Vos Season 2 Episode 34
Hoe doe jij dat nou? Over de man die mens wordt
34. Zijn mannen meer kwijt? En waarom hoogopgeleiden slecht bij hun seksuele energie kunnen.
Show Notes

Pieter ergert zich aan de zogenaamd verlichte geesten, vooral op LinkedIn die het over 'een mooie reis' hebben als het over iets anders gaat en zogenaamd aan zelfonthulling doen, terwijl ze niks onthullen. Gemiste kans. Nathan kondigt het einde van de podcast in deze vorm aan, omdat alle vragen over mannengedrag inmiddels gesteld zijn. Wellicht komt er een vervolg, waarbij de mannen gaan interviewen over grenzen en overschrijdend gedrag, vanuit de casuïstiek. Dus vind je het leuk om te praten over grenzen, niet per se alleen de seksuele, mail ons dan! Ook als je wil meedenken over het nieuwe concept: wij trakteren op een biertje in de kroeg.

Kunnen mannen slechter zoeken dan vrouwen?
En een vraag van Bas. Pieter oppert dat het geheugen er toe doet. Is de man weinig thuis, dan weet hij thuis niet waar hij het zoeken moet, omdat hij niet kan focussen. Ben je overtuigd dat iets ergens ligt, dan zoek je gerichter. Dus misschien heeft het wel iets te maken met rollenpatronen. Nathan geeft toe dat hij snel boos wordt als hij iets niet kan vinden, wat het zoeken niet makkelijker maakt.

Pieter kwam nog even terug op de Heks (of de Hoer) en de Heilige. Die twee verbinden het aardse, de natuur,  met het bovenaardse. Hang je teveel in de hemel, dan mis je veel, maar loop je alleen je lul achterna, dan ook. Af en toe het aardse, het seksuele vastpakken, als je teveel in het heilige (concepten/idealen/ontplooiing etc.) bent, brengt je in balans, maakt je wat minder functioneel en doet je meer leven. Heb seks, dans hard, ga de natuur in, ontmoet een wildvreemde. Andersom: misschien verlies je jezelf wel meer in je hoerige kant. Maak dan contact met je heilige kant.

Check manoman.nl