Hoe doe jij dat nou? Over de man die mens wordt

44. Medelijden met pasgehuwden Martijn en Nicole, en hoe ver mag je afzeiken?

January 14, 2023 Season 3 Episode 44
Hoe doe jij dat nou? Over de man die mens wordt
44. Medelijden met pasgehuwden Martijn en Nicole, en hoe ver mag je afzeiken?
Show Notes

Pieter bekwaamde zich verder in 'Spel', dus met een hoofdletter, de manier waarop wij - niet alleen in liefdesrelaties - uit de intimiteit weten te blijven. Hoe? Door onze gevoelens te overdekken met gedrag dat daar bijna tegengesteld is, gedrag waarin we onze geschiedenis herhalen.

Nathan krijgt van een luisteraar op z'n falie, omdat hij al te laconiek over serotonineboosters praat. En vertelt over het plezier
De mannen keken naar Married At First Sight (net als bij de Shitshow) en zagen het bij Nicole en Martijn uit de klauwen lopen, waarbij de vraag rees of Martijn wel taal heeft voor z'n gevoelsleven en de conclusie dat hij dat daarom maar uitbesteedde aan zijn nieuwe echtgenote . Verrassing: bij stellen die al veel langer bij elkaar zijn, kan het precies zo gaan.

Luisteraar Marieke vraagt of het normaal is dat mannenvrienden elkaar zo kunnen afzeiken, en of je daar als ouders van puberzonen op mag ingrijpen als het te ver gaat. Nathan en Pieter weten het wel. Soms is het verschil tussen afzeiken en spiegelen van buitenaf lastig te zien. Maar je voelt het zelf wel. Houdt afzeiken je op de plek, zet je op afstand, of bevorder je intimiteit?

(Opmerking: Pieter verwarde de vriendengroep van vader en zoon, waardoor zijn opmerkingen niet specifiek gaan over de vriendengroep van je kinderen)  

Ook een vraag? Spreek 'm als in op 0682348074 of mail naar hoedoejijdatnou@gmail.com

Techniek: Homam Akkalad
Meer Pieter: superblijvrij.nl
Meer Nathan: nathanvos.nl

Check manoman.nl