Hoe doe jij dat nou? Over de man die mens wordt

46. Aftersun en andere films waarbij mannen sniffen

March 11, 2023 Nathan Vos Season 3 Episode 46
Hoe doe jij dat nou? Over de man die mens wordt
46. Aftersun en andere films waarbij mannen sniffen
Show Notes

Disclaimer: door technische problemen klinken we niet zo strak als normaal.

Pieter raakt in zijn praktijk ontroerd door stellen waarbij de een (vaak de vrouw) iets groots, moois ziet dat nog in de ander (vaak de man) verscholen is, maar erkent dat de uiting daarvan soms verkeerd begrepen -  belerend, kleinerend, als kritiek -  kan worden.

Nathan kijkt toch een beetje op tegen het krijgersweekend waarvoor hij zich op gaf, want dat belooft iets met oer, schreeuwen, lijven, spelen, vuur en 'broederschap'.

Pieter was diep geraakt door de film Aftersun, over een vader die met zijn dochter op vakantie is, en waarin de onmacht van beiden zich met elkaar te verbinden hartverscheurend is. Ook raakt de film aan het voelen van levensvuur en het gemis van het vuur, iets waar Pieter zich in herkent, omdat hij soms nu pas ziet hoe onderdrukt dat bij hem is geweest.

Met Nathan, die zich laat adviseren door zijn dochter (16), voegt hij er nog een paar wankelmoedig stemmende films aan toe,  zoals E.T.,  Shame, Lion King, Interstellar, A Fault In Our Stars en beider favorieten Big Fish en As It Is In Heaven (via deze link op Youtube te zien, blijf tot de laatste seconde). 

Het is ze niet gelukt om het over deze brief te hebben

Een vraag? Spreek 'm als in op 0682348074 of mail naar hoedoejijdatnou@gmail.com

Techniek: Homam Akkalad
Meer Pieter: superblijvrij.nl
Meer Nathan: nathanvos.nl

Check manoman.nl