Jord i Hovedet

Tag Jorden Tilbage

May 25, 2021 Miljøorganisationen NOAH Episode 4
Jord i Hovedet
Tag Jorden Tilbage
Show Notes

Så er der nyt fra NOAH Lydhør! 

Efter vores to første episoder i starten af året, har vi været lidt stille - men det skal snart ændre sig på det kraftigste! 

Den første episode vi udgiver, så egentlig dagens lys i starten af 2019, i den mytiske tid før pandemien. Dengang blev den udgivet under otte forskellige temaer, og fungerede som et auditivt element i en udstilling vi afholdte om kvinder i landbruget. Den udstilling havde en hård fødsel, da den premierede næsten sammenfaldende med pandemiens indtog i Danmark. 
Da vi er ret så glade for det materiale vi fik optaget, og efterfølgende redigeret sammen til noget sammenhængende, syntes vi det fortjener at se dagens lys igen. Mest af alt fordi der er tale om et vigtigt emne, der ikke bliver dækket ofte - hvilket må være grund nummer et til at udgive noget. 

Episoden handler om kvindelige jordbrugere, i henholdsvis Danmark og Ghana, som insisterer på at gøre tingene ordentligt og gå fremtiden i møde. Det er desværre også den vanlige fortælling om, at kvindeligt arbejde ikke bliver værdsat tilsvarende, og om kampen mod agrogiganternes monokultur, og i Ghanas tilfælde, retten til sin egen jord. 

Vi siger i NOAH mange tak til disse stærke og visionære kvinder, som gør denne episode mulig, og som er med til at vise vejen mod det landbrug vi har brug for. 

NOAH Lydhør

P.S. I første upload var der en fejl, således at en sektion i starten af episoden gentog sig. Det er nu rettet, og vi beklager fejlen!