Jord i Hovedet

Hvem ejer jorden?

October 15, 2021 Miljøorganisationen NOAH Episode 15
Jord i Hovedet
Hvem ejer jorden?
Show Notes

Er jord en vare, et dyrkningsmedie eller svaret på vores sorte CO2-samvittighed? I dette afsnit af MAD & MAGT forklarer Sandra Villumsen, fra det næsten regenerative jordbrug ved Farendløse, hvad jorden er og kan. Arkitekt og forfatter, Peter Schultz Jørgensen udfordrer ideen om, at jorden skal kunne købes og ejes på markedsvilkår.

Vært, tilrettelæggelse, produktion: Tanja Kjeldgaard Produceret for Forum for Madsuverænitet af Rakkerpak Productions med støtte fra Globalt Fokus
__________________________
Jorden er blevet en handelsvare. Fødevarer transporteres på tværs af kloden og Amazonas ryddes for at få plads til at dyrke sojafoder til danske svin.

Men sådan behøver det ikke at være.

I MAD & MAGT undersøger vi, hvad DU kan gøre selv, og hvad VI kan gøre SAMMEN. I podcastserien på 4 afsnit møder du mennesker i Danmark og det globale Syd, som tager sagen i egen hånd og inspirerer til et mere klimavenligt og demokratisk madsystem. 

Serien er udgivet af Forum for Madsuverænitet som består af organisationerne Frie Bønder - Levende Land, Global Aktion, Levende Hav, Mellemamerika Komitéen, NOAH, Permakultur Danmark og PUGAD.