Jord i Hovedet

Kan vi masseproducere os ud af problemerne?

October 21, 2021 Miljøorganisationen NOAH Episode 16
Jord i Hovedet
Kan vi masseproducere os ud af problemerne?
Show Notes

Er svin en eksportvare, hovedingrediensen i din aftensmad eller årsagen til affolkning på landet? 

I dette afsnit af MAD & MAGT forklarer Helene Meden Hansen, formand for Landsforeningen mod svinefabrikker, hvordan det er at være nabo til dansk svineindustri. Om lugtgener, og om naboerne og orkideerne, der ikke kan skrive høringssvar. Journalist og forfatter, Kjeld Hansen, sætter ord og tal på, hvor mange svin vi er i Danmark pr. dansker - og hvor mange gram svinekød, hver enkelt dansker skulle spise - om dagen - hvis vi selv skulle spise vores masseproduktion af svin. 

Vært, tilrettelæggelse og produktion: Tanja Kjeldgaard Produceret for Forum for Madsuverænitet af Rakkerpak Productions med støtte fra Globalt Fokus
__________________________
Jorden er blevet en handelsvare. Fødevarer transporteres på tværs af kloden og Amazonas ryddes for at få plads til at dyrke sojafoder til danske svin.

Men sådan behøver det ikke at være.

I MAD & MAGT undersøger vi, hvad DU kan gøre selv, og hvad VI kan gøre SAMMEN. I podcastserien på 4 afsnit møder du mennesker i Danmark og det globale Syd, som tager sagen i egen hånd og inspirerer til et mere klimavenligt og demokratisk madsystem. 

Serien er udgivet af Forum for Madsuverænitet som består af organisationerne Frie Bønder - Levende Land, Global Aktion, Levende Hav, Mellemamerika Komitéen, NOAH, Permakultur Danmark og PUGAD.