Jord i Hovedet

Hvor kommer maden fra?

October 21, 2021 Miljøorganisationen NOAH Episode 17
Jord i Hovedet
Hvor kommer maden fra?
Show Notes

Er mad en vare, en livsnødvendig menneskeret eller muligheden for at øge væksten gennem global handel? I dette afsnit af MAD&MAGT forklarer Jonathan Aardestrup, fra Københavns fødevarefællesskab, hvorfor vi skal tættere på vores grøntsager og dem der dyrker dem.

Nanna Langevad Clifforth fra NOAH – Friends of the Earth Denmark, stiller sig kritisk overfor de globale handelsaftaler med mad, hvor demokrati og sundhedshensyn må vige for en øget international handel. 

Vært, tilrettelæggelse, produktion: Tanja Kjeldgaard Produceret for Forum for Madsuverænitet af Rakkerpak Productions med støtte fra Globalt Fokus
__________________________
Jorden er blevet en handelsvare. Fødevarer transporteres på tværs af kloden og Amazonas ryddes for at få plads til at dyrke sojafoder til danske svin.

Men sådan behøver det ikke at være.

I MAD & MAGT undersøger vi, hvad DU kan gøre selv, og hvad VI kan gøre SAMMEN. I podcastserien på 4 afsnit møder du mennesker i Danmark og det globale Syd, som tager sagen i egen hånd og inspirerer til et mere klimavenligt og demokratisk madsystem. 

Serien er udgivet af Forum for Madsuverænitet som består af organisationerne Frie Bønder - Levende Land, Global Aktion, Levende Hav, Mellemamerika Komitéen, NOAH, Permakultur Danmark og PUGAD.