Jord i Hovedet

Er der mad nok til alle?

October 21, 2021 Miljøorganisationen NOAH Episode 18
Jord i Hovedet
Er der mad nok til alle?
Show Notes

Giver det mening at eksportere mad inden alle munde er mættet lokalt? I dette afsnit af MAD & MAGT forklarer Policy adviser, David Otieno, fra Kenyan Peasants League, hvordan en eksportorienteret madpolitik ødelægger de lokale markeder og ender med at fortrænge de småbønder, der på globalt plan står for at mætte størstedelen af jordens befolkning. 

Aktivist i Global Aktion, Mathilde Goldschmidt Andersen mener, at vi har mad nok i verden. Når nogen alligevel sulter eller, der opstår lokal madmangel, skyldes det, at det globale madsystem har et massivt madspild og stor CO2 udledning. Fokus skal derfor væk fra eksport og profit og hen på et system, der tilgodeser mennesker, klima og miljø. Kort sagt; Madsuverænitet. 

Vært, tilrettelæggelse og produktion: Tanja Kjeldgaard Produceret for Forum for Madsuverænitet af Rakkerpak Productions med støtte fra Globalt Fokus
__________________________
Jorden er blevet en handelsvare. Fødevarer transporteres på tværs af kloden og Amazonas ryddes for at få plads til at dyrke sojafoder til danske svin.

Men sådan behøver det ikke at være.

I MAD & MAGT undersøger vi, hvad DU kan gøre selv, og hvad VI kan gøre SAMMEN. I podcastserien på 4 afsnit møder du mennesker i Danmark og det globale Syd, som tager sagen i egen hånd og inspirerer til et mere klimavenligt og demokratisk madsystem. 

Serien er udgivet af Forum for Madsuverænitet som består af organisationerne Frie Bønder - Levende Land, Global Aktion, Levende Hav, Mellemamerika Komitéen, NOAH, Permakultur Danmark og PUGAD.