Compagnonne de route - ondernemende rolmodellen

Nele van Compagnonne

January 26, 2021 Compagnonne Season 1 Episode 1
Compagnonne de route - ondernemende rolmodellen
Nele van Compagnonne
Show Notes

Ik hoorde het Tine vragen: of ik zelf niet best eerst de spits afbeet.  Goh, ik voel me - zoals zovele vrouwelijke onderneemsters - niet echt een rolmodel. Maar het deed me deugd dat zij dat wel in me zag én ze had gelijk: als ik andere dames wilde aanmoedigen om inkijk te geven in hun succesmomenten én moeilijke momenten, dan kon ik toch maar best het goede voorbeeld geven? En zo geschiedde: de eerste aflevering van deze podcast is er eentje met... mezelf voor de microfoon!

Ik ben Nele Van hoeymissen. Ik ben sinds 13 jaar ondernemer en stond aan het stuur van drie verschillende ondernemingen. Eerst stampte ik gedurende 12 jaar een fikse webshop in kinderkleding uit de grond, nadien kwam er een platform voor tweedehands kinderkleding. Ik zette deze beide in 2019 stop, om in 2020 Compagnonne op te richten. Daarin ben ik een mentor en firestarter voor groeiende ondernemers en begeleid ik hen om flinke groeistappen te zetten. Ik loop een tijdje met hen mee, zodat ze er niet alleen voor staan.

Drie heel diverse bedrijven. Dertien jaar in het veld. Zoveel watertjes doorzwommen, zoveel fouten gemaakt, zoveel lessen geleerd, zoveel hindernissen genomen, zo vaak geslaagd, zo vaak gefaald. Maakt dat mij een rolmodel? Allez dan, met plezier! Als ik al maar één onderneemster kan aanmoedigen op een - voor haar - moeilijk moment, dan is mijn opzet al geslaagd. 

Je staat er niet alleen voor! Nooit vergeten.
Veel plezier. En welkom bij deze podcast!