Compagnonne de route - ondernemende rolmodellen

Valerie van Valerie Thys

May 17, 2021 Compagnonne Season 1 Episode 8
Compagnonne de route - ondernemende rolmodellen
Valerie van Valerie Thys
Show Notes

Toen we een tijdje geleden een oproep deden in onze zoektocht naar rolmodellen, klonk de stem al snel duidelijk: 'women of colour worden nog té vaak vergeten in dit soort lijstjes!' Wat een ongelooflijk fijne en terechte feedback, want we zouden onze bias als blanke vrouw zomaar onderschatten.

We gingen dus op zoek naar vrouwelijke rolmodellen met een getinte huid en het zal je niet verbazen: lang werd die zoektocht niet, bevredigend des te meer.  Ik twijfelde of ik dat 'woman of colour' expliciet zou benoemen, want voor mij zijn ze gewoon op en top vrouw.  Onderneemster. Net als wij allemaal.

Toch doe ik het, omdat ik nog steeds denk dat deze dames het nog steeds niet makkelijk hebben en hun volhardig, force en karakter ongetwijfeld nog veel groter moet zijn. Daarom. Bijt de spits af: Valerie Thys. 

Valerie is het type vrouw waarvan je denkt: wat een zelfvertrouwen! Je kent haar waarschijnlijk als host en media professional, maar wist je ook dat ze sterk sociaal en ecologisch geëngageerd is?  En dat ze ook nog een huishouden up & running houdt? En zich inzet voor het Dove project rond zelfvertrouwen bij jonge meisjes/vrouwen? 

Met andere woorden: een sterke vrouw, die vele impactvolle ballen in de lucht houdt. Een rolmodel pur sang. Dat ik in haar Instagram feed de perfecte foto vond om ook mijn roze Barbie-scooter eens boven te halen, maakte deze episode extra plezant. En ook meteen een ode aan zulke kleurrijke persoonlijkheid. 

Enjoy!