Dette er en episode om strikking!
Frøy og Unni prøver å lande etter en travel og ganske stressende høst, men på tampen av julestria oppdager Unni plutselig møll i garnlageret!
Vi slår til med en juleepisode med litt fakta om møll.
-Og så lurer vi på om det blir det noe søm eller annet tekstilhåndverk denne jula?
Denne episoden er til deg, som en eller annen gang, eller kanskje flere ganger, har opplevd å komme ut av en butikk med en del mer enn du hadde planlagt.
Unni forteller om sin masteroppgave, Den stuttrova sauen, vevde bekledningsstoffer av ull fra gammalnorsk spælsau. Hun har nylig blitt ferdig med master i tradisjonskunst ved Universitetet i Sørøst-Norge, Institutt for tradisjonskunst og folkemusikk.
Dette er del 2 av to episoder.
Unni forteller om sin masteroppgave, Den stuttrova sauen, vevde bekledningsstoffer av ull fra gammalnorsk spælsau. Hun har nylig blitt ferdig med master i tradisjonskunst ved Universitetet i Sørøst-Norge, Institutt for tradisjonskunst og folkemusikk.
Dette er del 1 av to episoder.
Etter en travel vår, har Frøy og Unni funnet litt tid i sommerferien til å ta opp podkast igjen. Så her kommer en real skravleepisode hvor vi går gjennom det som har skjedd siden sist, hva vi har laget, våre kroppslige skavanker og planer framover.
Det blir også en liten stemningsrapport fra Vårslepp ved USN Rauland og et kort intervju med Linda Merethe Jegervatn, uteksaminert student ved årsenhet design, redesign og saum av klede.
Påskeferien er her med dårlig vær. Heldigvis har vi mange prosjekter innendørs. Vi snakker om hva vi gjør for tiden og litt ekstra om å sy vest.
Hvorfor skal du sy din egen BH? Solfrid Pedersen fra Unik som deg, forteller deg hvorfor!
Skaperfestivalen ble arrangert helgen 21.-22.oktober på Deichman i Bjørvika. Vi fikk lov til å være med og ha live podkast!
Vi presenterer oss og podkasten og snakker om hvorfor vi syr, hva vi syr og om vår miljøaktivisme i podkastform.
Vi tar fatt på hverdagen igjen etter ferien. Vi snakker om litt av hvert. Blant annet at Sikksakk podkast endrer frekvensen på episodene.
Unni prøver ut grindvev og synes at Frøy må prøve brikkevev.
Frøy har akkurat flyttet butikken sin, Sysaker, fra stort sy- og lagerlokale til mye mindre syrom hjemme. Vi deler tanker og erfaringer rundt organisering av syrommet.
Temaepisode om den luksuriøse, blanke og vakre silken! Vi tar deg med på litt historie, tekstillære, brennprøve, egenskaper, behandling, sytips med mer.
Astri Bryde har bachelor i tekstilhåndverk og stor interesse for håndsøm og tekstilhistorie. Hun har sydd en rekke vikingantrekk, både til seg og andre og holder foredrag og kurs om tekstil og håndsøm. Hun har også vært delaktig I flere utstillinger om vikingdrakt.
Vi har tatt en prat med henne og har blant annet fått vite mye spennende om vikingenes klær.
Vi snakker om litt av hvert, men mest av alt om strikking. Unni er på besøk hos Frøy og vi tar opp en hjemmesnekk-episode. Skravleepisode om hønsestrikk, gamle vaskekluter, punktert dekk og strikkeplaner.
Mimmi Van Der Crussen startet KUPP tekstiler 1.mars. Her selger hun overskuddstekstiler fra møbelproduksjon. Hør om Mimmis spennende bakgrunn og om hvordan hun endte opp med en stoffbutikk i Vogtsgate!
Se bilder og finn kontaktinfo på www.sikksakk.com
Velkommen til en ny skravleepisode hvor vi snakker om syplaner og andre planer, og UFO-er og stort og smått. Ikke minst blir Frøy femti år og kan endelig begynne å bruke taggen #sewover50!
André Wallenborg besøker Sikksakk!
Denne sympatiske designeren som selv produserer sine lekre vesker i Moss, Norge deler sine tanker om gründervirksomhet, nøyaktighet, prising, design og mye mye mer i ukas episode!
I denne episoden får du høre hvordan det går hos Frøy og Unni. Frøy har blant annet sydd quiltejakke og Unni holder på med spælsauul. Temaet for episoden er garderobeplanlegging. Frøy har en del erfaring med det og hun har også laget en garderobeplanlegger som man kan få kjøpt i nettbutikken hennes.
Vi snakker med gründeren Louise Schelde Fredriksen fra Danmark. Hun er utdannet middelalderarkeolog og er den ene av de to damene bak plantefargeriet G-uld. Hun startet firmaet i 2014 sammen med Anne Støvlbæk Kjær. Simpelten fordi de ikke kunne la være. De mener at plantefarging som håndverk også har en plass i vårt moderne liv.