Fodboldmagasinet Øst

Pige-/Kvindefodboldens historie i Danmark

July 12, 2021 DBU København & DBU Sjælland Season 1 Episode 6
Fodboldmagasinet Øst
Pige-/Kvindefodboldens historie i Danmark
Show Notes

Fodboldmagasinet Øst – Pige-/Kvindefodboldens historie

I den nyeste udgave af Podcasten Fodboldmagasinet Øst, dykker vi sammen med forfatter Lennart Weber ned i kvindefodboldens udvikling og historie i Danmark.

For den faste lytter af Fodboldmagasinet Øst er denne udgave måske lidt anderledes, da panelet består af en enkelt gæst. 

Lennart Weber er forlagsejer, tidligere journalist, informationschef og forfatter. 

I sit lange forfatterskab har han blandt andet stået bag bogen, ’kvinder der vinder’ (find den her https://webersforlag.dk/udgivelse/kvinder-der-vinder/) der omhandler historien om dansk kvindefodbolds udvikling gennem de seneste 40 år, og faktisk helt tilbage til 1887.

Kvindefodboldens udvikling

I programmet fortæller Lennart Weber om de mange benspænd, og bump på vejen som kvindefodbolden har været udsat for siden sin spæde start i 1887 i Danmark. 

Men det er også en fortælling om de mange sejre, og store bedrifter som de kvindelige fodboldspillere har stået bag i samme periode, og den store udvikling som kvindefodbolden har været igennem. 

Lennart Weber der selv har bekendtskab med kvindefodbolden som frivillig igennem mange år i Hillerød GI, deler samtidig ud af sin erfaring i professionelt-regi med kvindefodbolden, da han i sit virke som informationschef i SiD (senere 3F) havde meget stor berøring med kvindefodboldens højeste række og landsholdene, som SiD blev sponsor af i 2004.

 Har du input til emner eller andet, vi kan behandle i Fodboldmagasinet Øst så kontakt Kommunikationschef i DBU København, Dan Pedersen på danp@dbukoebenhavn.dk eller Kommunikationschef i DBU Sjælland, Peter Otto Vest Hansen på peve@dbusjaelland.dk