Green Door Study Advice

Green Door Study Advice : Professional Organizer

Marieke van der Drift Season 3 Episode 3

Serie 3, episode 3. Een kijkje in het leven van een Professional Organizor 

Welkom allemaal bij Green Door Study Advice en podcasts.  Mijn naam is Marieke van der Drift en ik ben al bijna 15 jaar bezig met het adviseren bij de juiste studiekeuze, na een carrière in de PR, het organiseren van evenementen en les geven. Nu begeleid ik niet alleen jongeren met hun studiekeuze, maar ook ouderen die vast zitten in hun carrière en niet weten hoe ze verder moeten gaan.

 De afgelopen 15 jaar heb ik gewerkt in het Franstalig onderwijs in Brussel als lerares Nederlands en Engels en als mentor en studie advisieur in de 6de klassen. Daardoor ben ik heel goed op de hoogte van de verschillende studie methodes, testen en andere aanpakken die noodzakelijk zijn voor het goed klaarstomen van leerlingen voor het hoger onderwijs. 

 Deze podcast serie is niet alleen bestemd voor jongeren, maar ook voor ouderen en voor studenten die zich willen heroriënteren na het eerste semester of het eerste jaar OF niet weten welke master te kiezen na hun bachelor. Bij het maken van de juiste studiekeuze is het namelijk heel erg belangrijk dat je weet wie je bent. Dit kom je misschien allemaal wel te weten als je luistert naar mijn podcasts, waarbij ik iedere keer een ander tipje van de sluier oplicht. 

 De podcasts bestaat daarom uit interviews met leerlingen, studenten, jonge èn oude professionals, start-up ondernemers als ook leraren en professoren. Jullie kunnen mij volgen via Instagram @GreenDoor Study Advice en via LinkedIn. Luister je liever naar podcasts in het Frans of in het Engels, dan kan dat ook. Al mijn podcasts zijn te beluisteren via Spotify, Google en Apple podcasts @Green Door Study Advice. En extra informatie is te vinden op mijn Instagram account. 

Vandaag wilde ik praten over de verschillende vormen van coaching. De meeste mensen weten wel wat ik doe als studiekeuze coach en velen hebben gehoord van een loopbaancoach, maar er zijn tegenwoordig ZO veel verschillende coaches dat het vaak moeilijk is om tussen de bomen door het bos te ontdekken. Ik noem mezelf daarom ook liever niet een coach maar een begeleider of adviseur, want ik begeleid mensen naar een juiste keuze of geef advies over de mogelijkheden die er bestaan in het universitair onderwijs. De rol van de coach is in mijn ogen dan niet het werk doen voor mijn clienten, maar eerder hen helpen de oplossingen zelf te vinden. 

 Bij het coachen denkt men ook wel aan de sportcoach, die langs de hockey- of voetbalvelden staat of aan de spirituele coach, die je helpt bij het vinden van je innerlijke zelf. Vaak vergeet men echter dat er niet alleen veel werk- en levenservaring aan vooraf gaat, voordat men het beroep van een coach kan uitvoeren, maar dat er meestal  een gegronde wetenschappelijke opleiding aan de basis staat van dit beroep. Een coach kreeg vroeger nog wel eens het label van zweverig opgehangen, dit is echter de laatste twee decennia volledig veranderd. 

 Als studiekeuze adviseur help ik jongeren de juiste keuzes te maken gebaseerd op hun vooropleiding, talenten, waarden, interesses en capaciteiten. Als loopbaancoach begeleid ik mensen die in deze super snel veranderende arbeidswereld, beïnvloed door de alom aanwezige social media, soms even niet meer weten wat voor hen belangrijk is en waar zij zich het meest nuttig voelen en voldoening van krijgen. Vandaag gaan we luisteren naar een andere coach, die in mijn ogen, heel goed en noodzakelijk werk verricht.

M. Vandaag zal ik praten met Annelie Brummer, professional organizer en ADHD-coach maar eigenlijk nog veel meer dan deze benaming in houdt.