Travelling Farm Museum of Forgotten Skills

#1 Boer Peter (NL)

April 29, 2021 The Outsiders Season 2021 Episode 1
Travelling Farm Museum of Forgotten Skills
#1 Boer Peter (NL)
Show Notes

Het Traveling Farm Museum is een initiatief van kunstenaarscollectief The Outsiders en kunstinstelling Casco Art Institute Working for the commons. Muziek en sound door Maxim Yesodharan.

In deze podcast serie neemt kunstenaarscollectief The Outsiders je mee op ontdekkingstocht langs restanten en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ecologie, landbouw en erfgoed in en rondom Leidsche Rijn, Utrecht. Waar 30 jaar geleden nog de koeien stonden te grazen in de wei, staat nu de grootste vinex wijk van Nederland waar meer dan 80.000 mensen hun onderkomen hebben gevonden. In deze podcast serie brengen we verschillende stemmen van boeren, kunstenaars en bewoners samen om na te denken over ons lokale voedselsysteem en cultuur.

In deze eerste aflevering gaat Asia Komarova van de Outsiders samen met kunstenaar Wapke Feenstra op bezoek bij Boer Peter. Samen met Laura runt Peter een melkveebedrijf aan de rand van Leidsche Rijn.

Met het Traveling Farm Museum nodigen we iedereen uit om met ons mee te doen! Kom naar een workshop, doe mee met een tour en ontdekt zo Leidsche Rijn en omgeving. Graag maken we samen met jou, buren en boeren nieuwe verhalen over dit gebied. Deze worden verzameld in ons rondreizende museum en in ons Depot.

Voor meer informatie over onze samenkomsten, neem een kijkje op onze website: www.tfmdepot.nl