De kracht van onzekerheid

21. Diagnose kanker? Emotie als medicijn. Hoe ga je om met onzekerheid als kanker in je leven is?

November 10, 2023 Stephanie de Witte Bloeiing en Maaike Klarenbeek Season 2023 Episode 21
De kracht van onzekerheid
21. Diagnose kanker? Emotie als medicijn. Hoe ga je om met onzekerheid als kanker in je leven is?
Show Notes

Deze aflevering gaat over hoe om te gaan met onzekerheid als kanker in je leven is. Wat gebeurt er dan met je en wat kan je ondersteunen naast het medisch traject?

Coach & counselor Stephanie de Witte gaat in gesprek met Maaike Hoogenboom-Klarenbeek. Zij is onderneemster en auteur van het boek ‘Dansen op de golven’. Maaike schreef het boek dat ze zelf had willen lezen toen zij op 36 jarige leeftijd met schildklierkanker in aanraking kwam. In dit ondersteunende boek geen drama, maar juist veel aanmoedigingen en praktische tips voor de getroffen persoon en naasten.

In dit gesprek deelt Maaike haar belangrijkste inzichten en persoonlijke ervaringen in verschillende fases tijdens een ziekteproces. Ook de fase ná het medisch traject wordt besproken: wanneer je verondersteld genezen bent en je (werk)leven weer wilt oppakken, terwijl de emotionele verwerking dan pas begint.

Vond je het een interessante podcast? Deel het met vrienden, collega's en familie.

• Wil je het boek 'Dansen op de golven' aanschaffen voor jezelf of om cadeau te geven? Bestel het boek via: https://metmijerbij.nl/boek/
NB: Bij elk verkocht exemplaar wordt een bedrag gedoneerd aan het Helen Dowling Instituut.
• Voor lezingen, boekpresentaties, gastlessen of individuele begeleiding tijdens of na een medisch traject, neem contact op met Maaike Hoogenboom-Klarenbeek.

• Voor individuele begeleiding kun je terecht bij Bloeiing. Plan een gratis oriëntatiegesprek met coach & counselor Stephanie de Witte.

• De podcast de kracht van Onzekerheid is een productie van Bloeiing, praktijk voor coaching & counseling en traumaverwerking
• Wil je een podcast met coach Stephanie maken, mail naar: stephanie@bloeiing.nl
• Volg de podcast en abonneer je op Instagram: stephanie_Bloeiing