Episode Player

Άγγελος Συρίγος: Η Ελλάδα γίνεται παράγοντας σταθερότητας και στρατηγικός παίχτης στην ΝΑ Μεσόγειο!

Τα podcasts του Newshub.gr

Τα podcasts του Newshub.gr
Άγγελος Συρίγος: Η Ελλάδα γίνεται παράγοντας σταθερότητας και στρατηγικός παίχτης στην ΝΑ Μεσόγειο!
Mar 09, 2026 Season 5 Episode 240
newshub.gr

🎙️(08/03/2026)

Ο Άγγελος Συρίγος, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, είναι καλεσμένος σήμερα στο newshub.gr και μας αναλύει την γεωπολιτική «αναβάθμιση» της χώρας, και την επιτυχή εώς τώρα διαχείριση της κρίσιμης πολεμικής κατάστασης στη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου.

«Ελλάδα και Κύπρος είναι τα ακραία όρια μεταξύ ζώνης ειρήνης και ζώνη πολέμου. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας και αυτό μάλιστα το εξάγει η χώρα μας! Είμαστε στρατηγικής σημασίας γεωπολιτικός παίχτης για την περιοχή: Έτσι για πρώτη φορά δύο ελληνικά F16 σταθμεύουν επ’ αόριστον στη Κύπρο, χωρίς οι Τούρκοι να πουν κουβέντα. Παράλληλα η Ελλάδα άνοιξε την πόρτα για να στείλουν δύναμη στρατιωτική στη περιοχή η Γαλλία, η Ολλανδία η Μ. Βρετανία. »

Οι Τούρκοι δυσανασχετούν με τα ραντάρ στη Κάρπαθο, γιατί από τη δεκαετία του 1980 το εμπόδιζαν. Τώρα το ραντάρ δίνει εικόνα στο κεντρικό στρατηγείο του ΝΑΤΟ και σε εμάς. Η Ελλάδα γίνεται παράγοντας σταθερότητας στη περιοχή. Δεν νομίζω ότι θα γίνει η είσοδος της Κύπρου στο ΝΑΤΟ γιατί η Τουρκία θα θέσει Βέτο. Αλλά και μόνο η «αίτηση» , θα φέρει την Τουρκία να λογοδοτήσει γιατι θέτει βέτο και κρατάει την Κύπρο έξω από το δυτικό σύστημα ασφαλείας.»

https://www.newshub.gr 

Μας τιμάτε εαν κάνετε εγγραφή
στο κανάλι μας στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgI7vd72xX-ZNWb_x7zzWJg
στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/newshub.gr
στη σελίδα μας στο twitter: https://twitter.com/NewshubG
στη σελίδα μας στο  instagram: https://www.instagram.com/newshub.gr/
στη σελίδα μας στο Tik Tok:  https://www.tiktok.com/@newshub.gr