Innovatie in Food

De vingerafdruk van ons voedsel

March 12, 2022 F111 Season 1 Episode 2
Innovatie in Food
De vingerafdruk van ons voedsel
Show Notes

Contactloos betalen, gezichtsherkenning op je smartphone, of het uitrijden van de parkeergarage; dagelijks worden we tientallen keren gescand, of we het nu doorhebben of niet.

Scanners kunnen op allerlei manier nuttig worden ingezet, bijvoorbeeld als het gaat om ons voedsel. Het verbeteren van voedselveiligheid of het tegengaan van verspilling; scanners kunnen daarbij helpen. Yannick Weesepoel is onderzoeker bij Wageningen Food Safety Research, en doet dagelijks onderzoek naar deze techniek.

Volgens Weesepoel kunnen scanners in de toekomst HET middel worden in de strijd tegen voedselverspilling. 

Heb je ideeën of suggesties, dan horen we heel graag van je.  Dat gaat het makkelijkst via http://innovatieinfood.nl

Innovatie in Food wordt geproduceerd door F111 Communicatie & Marketing

Een podcast over het uitvinden, vermarkten en opschalen van Food. Innovatie in Food gaat over mooie vindingen, uitdagende productieprocessen en spectaculaire resultaten. Nederland is niet voor niets de op één na grootste voedselproducent ter wereld. We praten elke week met leidinggevenden met nieuwe ideeën en ontwikkelaars met vooruitziende blikken.

Innovatie in Food wordt live opgenomen vanuit Omnia, het dialoogcentrum van Wageningen University & Research, en wordt geproduceerd door F111 Communicatie & Marketing, in samenwerking met Dupp Food Recruitment.

Presentatie: Paul Sanders
Sidekick: Michiel Dekkers
Producent: Thijs Viguurs

Dank aan: Chris van Kreij en Luuk van de Werken.

Meer informatie? Mail ons: innovatie-in-food@f111.nl