HR-podden

71: Kultur og ledelse hos en av Norges beste arbeidsplasser, med Ingrida Holst i Specsavers

July 19, 2023 Anne Lise Heide Season 1 Episode 71
HR-podden
71: Kultur og ledelse hos en av Norges beste arbeidsplasser, med Ingrida Holst i Specsavers
Show Notes

Specsavers er blant Norges beste arbeidsplasser. De har havnet på toppen av listen, blant de aller beste virksomhetene i Great Place to Work undersøkelsen flere år på rad. I ukens episode skal du få høre mer om hva det innebærer å jobbe med HR, kultur og ledelse i verdens største privateide optikerkjede, og hvordan Specsavers går frem for å skape en av Norges aller beste arbeidsplasser. 

Specsavers ble stiftet av optikerne Doug og Mary Perkins i 1984. Selskapet ledes fremdeles av gründerne selv, og i dag sysselsetter kjeden mer enn 40.000 medarbeidere fordelt på 2250 butikker i 11 land.

Kjeden etablerte seg i Norge i juni 2005, og har i dag over 80 butikker spredt over hele landet. Det er en franchise-kjede der de fleste butikker eies av lokale partnere, og der kulturbygging og ledelse avhenger av godt samspill mellom hovedkontor og lokalt eide kjedebutikker. 

De har altså en organisasjonsstruktur som kan gjøre det utfordrende å lykkes med kulturbygging på tvers, og det at man lykkes så godt i en organisasjon som er spredt over hele landet, med selvstendige eiere for hver butikk, er kanskje nettopp det som er så spennende med Specsavers. 

I ukens episode får du møte Ingrida Holst, som leder HR-arbeidet i Specsavers her i Norge, og hun deler raust av deres konsepter for kulturarbeid, kompetanseutvikling og ledelse. 

Her er utrolig mange konkrete tips til HR-hverdagen. Virkelig en episode som er verdt å få med seg :)