Sleekcast

Timur Kärki - Gofore Oyj

June 08, 2022 Jari Hietaniemi / Timur Kärki / Jussi Riihelä Season 2 Episode 3
Sleekcast
Timur Kärki - Gofore Oyj
Show Notes

Sleekcastin kakkoskauden "IT-alan suuret ajattelijat ja johtajat" -jaksossa on tällä kertaa Timur Kärki.

Timur on paljasjalkainen tamperelainen, mutta nykyisin asustelee Kangasalla, harrastaa liikuntaa, kuten lenkkeilyä, salibandyä ja padelia. Timurilla on perhe ja upea uusi talo, jonka pihassa on kanoja.

Timur toimi Gofore Oyj:n toimitusjohtajana firman superkasvun aikana 2010-2018 uudistaen laajemminkin tapaa miten IT-markkina toimii Suomessa esimerkkiä näyttäen. Nykyisin Timur on Goforen hallituksen puheenjohtaja. Timur on nykyisin laajemminkin hallitusammattilainen ja -harrastaja. Ammatikseen Timur on useamman teknologiayrityksen hallituksessa, mutta hän on myös Ilveksen hallituksessa, mitä voinee kutsua pikemminkin harrastukseksi. 2019 Timur Kärki voitti Suomen EY Entrepreneur of the Year tittelin. Timur pohtii hyvää elämää yhtenä Itsensä johtajat kirjassa haastatelluista.

Jo 20 vuotta vanha Gofore on nykyisin yli 1000 henkeä työllistävä yritys, joka mittarilla todellinen menestystarina. Yrityksen korkea työntekijäarvolupaus ja asiakasarvolupaus ovat yhä samat, kuin yritystä perustettaessa. “Gofore on jokaiselle hyvä työpaikka ja Gofore elää asiakkaidensa onnistumisesta”. Goforen polku lähti nousu-uralle aikoinaan, kun Ali Saadetdin lähti Goforen hallituksen puheenjohtajaksi ja osasi kysyä oikeita kysymyksiä. Gofore valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi 2017.

Yrittäjänä kannattaa nauttia kyydistä, kunnioittaa vuorovaikutusta ja energisoida sekä energisoitua ihmisistä. Goforen kulttuuri on kokemukseltaan hyvä ja empaattinen, mutta myös todella kunnianhimoinen. Goforella on valtavasti korkeasti meritoituneita ihmisiä, jotka kannustavat toisiaan eteenpäin niin työelämässä kuin laajemmin elämässä.

IT-ala on paljon monimuotoisempi nykyisin kuin 15 vuotta sitten. Yritysten IT-kehitys on nykyään useammin jatkuvaa kuin projektiluonteista. Tämän myötä myös konsultoinnin luonne on muuttunut. Nykyisin myös syntyy jatkuvasti puhtaasti digitaalisia yrityksiä, jotka tuovat uudenlaisia vaatimuksia IT-konsultoinnille.

Sleek | Tehdään nykyhetkeen oikeasti hyvä työpaikka