Sleekcast

Sleek 6kk syntymäpäivä

September 23, 2022 Jari Hietaniemi / Jussi Riihelä Season 1 Episode 12
Sleekcast
Sleek 6kk syntymäpäivä
Show Notes

Y-tunnus saatiin aika tasan 6kk sitten. Ollaan saatu töihin upeita tyyppejä Tampereelta itään. Kannattavaa kasvua. 17 työsopimusta. Kaikki aloittaneet suoraan itselle kiinnostavassa ja sopivassa projektissa. 0 päivää penkillä!

Vähemmän on enemmän tuntuu toimivan meidän porukalle. Ketään ei o kiukuttanut. Yrityksen käytäntöjä, tiloja tms. jumpattu. Haastamme yhä totuttua. Melkein hommattiin ekat tilat Tampeella ja sit niitä ei kukaan halunnutkaan. Hyvä projekti on konsultin paras koti.

Vastauksia AMA kysymyksiin

Mitä tarkoittaa 0 päivää penkkiä: käydään usein projektikeskustelu jo ennen kuin henkilö aloittaa. Eli projekti on tiedossa jo ennen aloituspäivää. 

Minkälaisiin organisaatioihin projektit sijoittuu: Suuria pörssiyhtiötä, keski-suuria yhtiötä, pohjoismaalaisia yhtiöitä, julkisia organisaatioita laidasta laitaan sekä yleishyödyllisiä valtio-omisteisia yhtiöitä.

Miten maksetaan lomat: lomakauden keskipalkka. lisäksi maksetaan lomaraha, eli noin 50% kuukauden palkasta.

Onko full remote käytännössä mahdollinen: On todellisuutta. Näin me toimitaan.

Eroja kilpaileviin firmoihin: Esimerkiksi: 
post-korona perustettu → remote-first,
pk-seudun ulkopuolella,
omistusohjelma,
pääsy myös Goforen osakeanteihin,
Gofore-group tukena: näkyvyys myyntiputkeen ja isoon projektiportfolioon,
ei omaa myyntiä,
keskitytään löytämään kiinnostavat projektit meidän henkilöille näistä putkista. Projekteja on,
on myös omia suoria asiakkaita, jotka tulleet ihmisten omien kontaktien kautta. Ja tästä korvataan 4% myyntibonari liikevaihdosta henkilölle,
puhutteleeko "ei oo pallomeriä" myyntilauseet: tilat ja edut ovat epätasa-arvoisia. Sopivassa elämäntilanteessa olevat valitsee mieluummin kovan kompensaation kuin paljon etuja, 
miten varmistatte "Laadukkaat korkean profiilin projektit ja osaava tiimi": ei ole asiantuntijan, asiakkaan tai välikäsien etu ellei matching osu, 
miksi joku noista kumppaneista valitsisi teidän tyypin: monesti isot talot myyvät isolla kauhalla, eli kun jotain voitetaan, niin omia tekijöitä ei ole vapaana. Ei varsinkaan niitä kovimpia luita. Tämän vuoksi talot alihankkivat aktiivisesti. Esim. Gofore alihankkii 20% työstä. Liiketoiminnallisesti konsulttitalo pyrkii aina myymään oman penkin ensiksi. Tämä ei kuitenkaan yleensä ole niin suoraviivaista, koska asiakas haluaa omenan mutta penkillä on vain banaania. Sleekillä on pelkkiä kokeneita asiantuntijoita, jotka yleensä ovat jopa epäreilun hyviä verrattuna nuorempiin asiantuntijoihin.


Sleek | Tehdään nykyhetkeen oikeasti hyvä työpaikka