Sleekcast

Mika Rosslyn - Siili Solutions Oyj / Ekosysteemit IT-alalla

February 18, 2023 Jari Hietaniemi / Mika Rosslyn / Jussi Riihelä Season 3 Episode 4
Sleekcast
Mika Rosslyn - Siili Solutions Oyj / Ekosysteemit IT-alalla
Show Notes

ūüôĆT√§rkein ensin; Mika on tuore isois√§! Onnea! ūüôĆ

Mika Rosslyn on ollut pitkään IT-alalla. Hän on karrikoiden puolet urasta koodannut ja puolet toiminut koordinoivissa rooleissa. Hän toimi 8 vuotta sitten Siilillä projektipäällikkönä, kun sai tehtäväkseen tuoda ryhtiä alihankintaan. Hieman myöhemmin alihankinnan toimiessa niin hyvin Mikan tiimi sai tehtäväkseen hoitaa koko konsernin staffauksen/resursoinnin.

Tällä hetkellä Siilin alihankinnan staffausta ja sisäistä staffausta pyöritetään samalla tiimillä ja hyvin samankaltaisella prosessilla. Alihankkijan tai freelancerin tullessa Siilin verkkoon häneen tutustutaan siinä missä omaankin työntekijään ja hänelle pyritään löytämään ei paitsi ekaa vaan myös seuraavakin projekti Siilin tarjoomasta. Siilillä on ollut jopa aikoja, jolloin alihankkijoiden lähtövaihtuvuus on ollut pienempi kuin oman henkilöstön, eli voidaan ajatella että alihankintaa on tehty tosi hyvin. Alihankinta on Siilille, siililäisille, asiakkaille ja alihankkijoille mahdollistaja. Mikään alihankintaan liittyvä ei ole keneltäkään pois.

Siilin talousluvut 4Q2022: Kokoaikaisen henkilöstön määrä (FTE) katsauskauden päättyessä oli 1045 henkilöä sekä 223 alihankkijaa.

Voi myös ajatella että kuukausipalkkalaiset, provisiopalkkalaiset ja alihankkijat toimivat erilaisilla sykleillä. Kivut ja kasvupyrähdykset tulevat erilaisista syistä ja eri ajoituksella. Yhtä kaikki, kasvu ruokkii kasvua. Mika kokee että IT-alan henki on kehittynyt 20 vuoden aikana itseriittoisesta kilpailijoiden mollauksesta hyvään asenteeseen, jolla tehdään sekä yhteistyötä että kilpaillaan.

IT-alan tuntihinnat ovat laskeneet 20 vuoden aikana ja silti alalla voidaan hyvin ja hyvässä hengessä. On siis opittu tekemään fiksummin ja tehokkaammin. Tehostaminen ei ole tapahtunut selkänahasta, vaan nykyisin teknologiat, toimintamallit ja asenteet ovat kehittyneempiä.

Liiketoiminnan ja erityisesti alihankinnan kohdalla Mikalla on teesinä

  1. Sovitaan mitä tehdään.
  2. Tehdään mitä sovitaan.

Jos tilanteeseen tulee muutoksia, niin siirrytään kohtaan 1.

Toinen suuri viisaus on, ettei ole kahden kerroksen väkeä. Oli asiantuntija sitten siililäinen, friikku tai alihankkija, niin kaikkia kohdellaan samanlailla. Mika on pohtinut 5 vuoden takaisessa blogissaan laajemminkin alihankintaa ja sanoo blogin yhä pitävän hyvin paikkansa.

Suurimman kiitoksen Mika antaa Siilin staffauksen toiminnasta omalle, universumin parhaalle tiimilleen. 

Harrastuksista Mika listaa isovanhemmuuden lis√§ksi matkailuvaunuilun ja kitaran soiton. Mikalla on jo kunnioitettavat 14 kitaraa, joista viime vuosina eniten on ollut √§√§ness√§ Schecter C-6 Pro hyv√§sointinen hevikeppi. Mikan b√§ndi on Old men on the rocks ūüéł

Soitinrasia 1: Anssi Kelan kitarat (feat. Mikko Kosonen) 

Jussin kehumat mallintavat Neural DSP kitaraefektit


Sleek | Tehdään nykyhetkeen oikeasti hyvä työpaikka