De Levenspadcast

#5 Een cultuur voor twee generaties

May 09, 2022 Jong-Genero Season 1 Episode 5
De Levenspadcast
#5 Een cultuur voor twee generaties
Show Notes

In deze aflevering van de Levenspadcast gaan Mohamed (73 jaar oud) en Oemar (28 jaar oud) met elkaar in gesprek over het thema ‘Een cultuur voor twee generaties'. Een thema dat zich specifiek richt op jong en oud met een migratie-achtergrond. 

In de ingezonden brief wordt aangekaart dat het bespreken van bepaalde thema's met iemand uit een andere generatie regelmatig (onbewust) uit de weg wordt gegaan, uit de angst elkaar niet te begrijpen. Dit wordt versterkt wanneer de gesprekspartner ook een andere culturele achtergrond heeft en wellicht zelfs ergens anders is opgegroeid. Mohamed en Oemar, twee mannen in een verschillende levensfase en met een verschillende culturele achtergrond, máár beiden bekend met twee culturen, gaan het gesprek met elkaar aan over dit thema.

Het werd een inspirerend gesprek waarin jong en oud met een verschillende culturele achtergrond  juist wél met elkaar in gesprek gaan en waarin herkenning en begrip, of juist niet, wordt gevonden. 

Veel luisterplezier!

Hebben jullie nog vragen aan Mohamed en/of Oemar of heb je zelf een thema waarover je graag met iemand uit een andere generatie in gesprek gaat? Laat het ons weten via Instagram @Lachrimpels !