ØKOPOD

Farverigt fredagsslik - festligt eller fatalt? 2:3

September 29, 2022 Økologisk Landsforening / Peter Nordholm Andersen Episode 2
ØKOPOD
Farverigt fredagsslik - festligt eller fatalt? 2:3
Show Notes

Bør vi være bekymrede over de farvestoffer, der får det konventionelle slik til at lyse op? Det får du svar på i episode to. Mød blandt andet toksikolog Lisbeth E. Knudsen, der klart anbefaler at købe dit slik økologisk, fordi det er uden farvestoffer.

Vi starter ud hos Katrine Tuborg. Hun er forhandler af økologisk bland selv-slik, og som økologi-fan savnede hun en fest i slikskålen "uden en masse kemi".

Du får også historien om farvestoffet E 171. EU forbød det, da det viste sig, at det kan skade vores DNA og være kræftfremkaldende. Det tager dog mere end halvandet år at udfase E 171. Alt for langsomt, ifølge Stine Vuholm fra Forbrugerrådet Tænk.

Serien i tre episoder vil gerne have dig til at reflektere over mængderne og kvaliteten af det slik, du og dine børn spiser. Med 6,6 kilo om året har danskerne verdensrekorden i at spise vingummier, syrlinger og andet slik. Over 98 procent af slikket er konventionelt, som må indeholde farvestoffer. Stoffer, der måske, måske ikke kan skade vores helbred.

Podcasten er produceret med støtte fra Fonden for Økologisk Landbrug.