
Mønsterbrydning
Mønsterbrydning - om social ulighed i skolen. Uddannelses- og ungdomsforsker Laila Lagermann, undersøger i denne podcastserie, hvad der kendetegner social ulighed i skolen. Hvad viser forskningen om social ulighed ift. køn? Etnicitet? Skole-hjem-samarbejdet? Inklusion? Og hvordan kan vi tage bestik af den i skolen? I samtaler med førende forskere afdækker programmerne den nyeste viden, og kommer med konkrete praktiske råd til, hvordan lærere og andre professionelle kan bryde mønsteret af social ulighed i skolen, og håndtere de udfordringer, det implicerer. En podcastserie for alle, som arbejder med, eller har interesse for, børn og unge i skole og uddannelse. Podcastserien er muliggjort med støtte fra Harlang & Toksvig Fondet.
Mønsterbrydning
Episode 1. Skole-hjem-samarbejde
•
Laila Lagermann
•
Season 1
•
Episode 1
”At aktivere forældre som ressourcer, forudsætter at de har ressourcer”
Er skole-hjem-samarbejdet altid af det gode? Eller er der noget skoler og lærere bør være særligt opmærksomme på ifm. skole-hjem-samarbejdet? Fx når de eksplicit beder forældrene om at løfte på børnenes trivsel i skolen? Og har social ulighed noget at sige i den forbindelse?
Det mener sociolog og ph.d. Maria Ørskov Akselvoll, som jeg har besøgt til en super-spændende snak om social ulighed i skole-hjem-samarbejdet. Lyt med og hør også Marias bud på, hvordan du som lærer og I som skole kan bryde mønsteret.
Podcastserien er muliggjort med støtte fra Harlang & Toksvig Fondet.