
Η Κύπρος στο πιάτο
“Η Κύπρος στο πιάτο” είναι μια σειρά podcast η οποία σκοπό έχει να μας δώσει μια γεύση από την πλούσια γαστρονομία της Κύπρου. Ο Μιχάλης Καλοπέσας, συναντά ανθρώπους που έχουν συνδράμει με το ταλέντο, την εργατικότητα και την αγάπη τους για τις κυπριακές γεύσεις στη δημιουργία και ανάπτυξη του γαστριμαργικού χάρτη της χώρας. Ταλαντούχοι chefs, διορατικοί επιχειρηματίες, επίμονοι εστιάτορες, αυτοδίδακτοι μάγειρες, γνώστες της παράδοσης και λάτρεις της κυπριακής κουζίνας, λένε τις ιστορίες τους, μοιράζονται τις γνώσεις τους και θυμούνται ιστορίες από την πορεία τους. Κάποιοι με νοσταλγία για το παρελθόν κι άλλοι με αισιοδοξία για όσα πρόκειται να συμβούν, αρκετοί με εποικοδομητική κριτική και άλλοι με άκρατη αισιοδοξία, όλοι όμως με ειλικρινή αγάπη για όσα η κυπριακή γαστρονομία έχει, είναι και μπορεί. Ακούστε τον Περικλή Ρουσουνίδη, τον Πέτρο Ανδριανού, την Χρύσω Λέφου, τον Παναγιώτη Μέντζη (ιδιοκτήτη ταβέρνας Ζαννέτος), … και απολαύστε έντονες, διασκεδαστικές, διαφωτιστικές συζητήσεις.
Η Κύπρος στο πιάτο
Περικλής Ρουσουνίδης
•
Μιχάλης Καλοπέσας
•
Season 1
•
Episode 2
Ο Μιχάλης Καλοπέσας, υποδέχεται τον Περικλή Ρουσουνίδη και σε ένα από τα πρώτα επεισόδια της σειράς podcast “Η Κύπρος στο πιάτο” συζητάνε για την “καλή” κυπριακή κουζίνα και τα ”καλά” κυπριακά εστιατόρια.
Μας κάνουν μια πολύ απολαυστική αναδρομή στην Κύπρο των 90s τότε που η Στασικράτους ήταν Ο δρόμος και το Pralina ΤΟ μαγαζί για να πας, να φας και να σε δούν!
Τότε που μαθαίναμε τη διεθνή κουζίνα, τότε που λεφτά υπήρχαν και μπορούσαμε 10 άτομα να στριμωχτούμε σε ένα τραπέζι.
Ένα ενδιαφέρον, απολαυστικό και πολύ κατατοπιστικό podcast για το πως άρχισαν όλα. Πριν η τηλεόραση κάνει έναν chef διάσημο, ο Περικλής Ρουσουνίδης υπήρξε ο πρώτος και ενδεχομένως ο μοναδικός celebrity chef της Κύπρου!