
לא נופלים ברשת
היכן בני הנוער מסתובבים ברשת? באילו אפליקציות הם משתמשים? מה הם עושים שם? לאילו מצבי סיכון הם עלולים להיקלע? ואיך נוכל לעזור להם?בפודקאסט נדבר על כל מה שקשור לילדים ובני נוער ברשתות החברתיות: גיימינג, תדמית דיגיטלית, אפליקציות, פרטיות ברשת, שימוש מאוזן במסכים, תרבות הלייקים, השפעות הרשת על החיים בעידן המודרני, מצבי סיכון ופגיעות ברשת, מעורבות הורים בעידן הדיגיטלי, עצות לשמירה על ביטחון הילדים שלנו ושלנו ברשת; וכמובן נכיר את המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת ואת האנשים שמאחורי 105 – הכתובת הלאומית לפניות בכל מקרה של פגיעה בילדים ברשת.בפודקאסט יתארחו מומחי המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת - יחידה 105 ואורחים נוספים שחיים, נושמים וחולמים אינטרנט ורשתות, אבל גם מודעים לסיכונים במרחב המקוון וגולשים בזהירות ובאחריות.מוזמנים לבקר אותנו באתר 105 ולעקוב אחרינו גם בדיגיטל
לא נופלים ברשת
?הרשת – מקור לתמיכה או להעצמת מצוקות רגשיות
•
המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת 105 – בהפקת לע"מ
•
Season 1
•
Episode 1
בפודקסט הזה נעסוק בנושא פחות מדובר – ביטויי אובדנות ומצוקות נפשיות ברשת בקרב בני נוער – איך מתמודדים ומה ניתן לעשות.
המרחב המקוון שנכנס לתוך חיינו הפך למרחב המרכזי בו ילדים ונוער מבטאים את עצמם בתחומי חיים רבים ומגוונים. הם משתפים במחשבות, רגשות, קשיים ומצוקות.
בפודקסט ננסה להבין מה מרגישים ילדים ובני נוער שנמצאים במצוקה, איזה מענה הם מחפשים ברשת, האם הרשת היא גורם תומך ומסייע או להיפך?
בנוסף, נקבל כלים וטיפים יישומיים כיצד לזהות ילדים ובני נוער שנמצאים במצוקה ברשת, ומה ניתן לעשות כדי לסייע.
עו"ד אופיר צומן מראיין את: מיכל ברייטמן, מנהלת תחום משרד הבריאות במטה הלאומי.
ומלכי כץ, מפקחת שפ"י, ונציגת משרד החינוך במוקד 105.
עקבו אחרינו בדיגיטל: http://www.105.gov.il, יוטיוב פייסבוק, טיקטוק, אינסטגרם וטלגרם.