De Nederlandse Kubernetes Podcast

#35 HPC workloads verdelen op basis van sustainability

December 05, 2023 Ronald Kers en Jan Stomphorst Season 1 Episode 35
De Nederlandse Kubernetes Podcast
#35 HPC workloads verdelen op basis van sustainability
Show Notes

In deze fascinerende aflevering zitten Jan Stomphorst en Ronald Kers aan tafel met Joris Cramwinckel, Head of Cloud Native Transformation bij Ortec Finance. Samen duiken ze diep in de wereld van High Performance Computing (HPC) workloads, gericht op duurzaamheid.

Ontdek met ons waar in Europa de energiemix in datacenters het groenst is en hoe dit de duurzaamheid van onze technologische toekomst beïnvloedt.

Daarnaast nemen we je mee in het intrigerende Project Kepler. Dit project maakt gebruik van efficiënte eBPF-probers om verschillende perf-counters, kernel scheduling parameters en systeemconfiguraties te monitoren. Het resultaat? Het blootleggen van energieverbruik per container en Pod via Prometheus metrics provider API. Deze gegevens kunnen worden gebruikt voor duurzaamheidsrapportage of door Red Hat OpenShift-controllers om werkbelastingsschema's en configuraties te optimaliseren en zo energiebesparingsdoelen te bereiken. Een samenwerking tussen ET, IBM Research en mogelijk Intel.

En alsof dat nog niet genoeg is, behandelen we ook KEDA - Kubernetes-based Event Driven Autoscaler. Ontdek hoe KEDA de schaalbaarheid van elke container in Kubernetes aandrijft op basis van het aantal te verwerken gebeurtenissen.

Mis deze diepgaande discussie over cutting-edge technologieën niet! Luister nu en laat ons in de reacties weten wat jouw inzichten zijn. 🚀💬

#KubernetesPodcast #HighPerformanceComputing #Duurzaamheid #ProjectKepler #KEDA #TechInnovatie 🌐