EP5 - Tehetsz róla, tehetsz érte - mentális egészség a mindennapokban
Kapunyitási pánik
More Info
Kapunyitási pánik
EP5 - Tehetsz róla, tehetsz érte - mentális egészség a mindennapokban
Oct 10, 2023 Season 1 Episode 5
BROCASTERZ

Mentális egészségünk létfontosságú ahhoz, hogy teljes értékű életet éljünk - ugyanis mind a magánéletünkre, mind a munkahelyi teljesítményünkre erős kihatással van az aktuális lelki állapotunk. De mit is jelent valójában mentálisan egésznek érezni magunkat? Milyen jelei és tünetei vannak a stressznek és kiégésnek? Hogyan alakul ki, és miként előzhetjük meg, ha lehetséges? Kinek a felelőssége ez egyáltalán?!

A Lelki Egészség Világszövetsége kezdeményezésére minden év október 10. napja egyben a mentális egészség világnapja is. Ebből az alkalomból a Kapunyitási Pánik Podcast legújabb adásában Veres Paulával (employee experience manager, IDBC) és Kardos Kingával (sales manager, IDBC) a munkahelyi stresszről, a kiégésről, az egyén és a munkáltató felelősségéről beszélgettünk. Az Európai Unióban a munkahelyi hiányzások több mint 50%-a már most a mentális eredetű problémákhoz köthető, ráadásul az előrejelzések szerint 2030-ra a munkahelyi terheltség okozta depresszió lesz a vezető betegség Európában - így ezzel a témával biztosan megéri foglalkoznunk. 

Kíváncsi vagy, hogy miről lesz szó a mai epizódban?
 
00:00 Mit értünk lelki- és mentális egészség alatt, honnan tudhatjuk, hogy baj van?

04:02 Kinek a feladata és felelőssége, hogy a munkavállalók lelkileg is rendben legyenek?

10:27 Hogyan jelenik meg a hétköznapokban a munkahelyi stressz? Milyen okai vannak és hogyan tudjuk elkerülni ezeket?

19:22 Milyen tünetei, jelei vannak a munkahelyi stressznek? Valóban meg tudjuk előzni a stresszes helyzeteket? Mi segít a munkavállalóknak, ha mégis erős nyomás alatt van?

27:13 Létezik-e egészséges szintű stressz, és segít-e nekünk a teljesítésben? Mikor csaphat át halogatásba, és miért halogatunk?

35:53 Milyen eszközökkel tudjuk kezelni az egyéni- és a csapatszintű munkahelyi stresszt? Hogyan tudnak ebből profitálni a cégek és munkavállalók?

42:37 A gyakorlatban hogyan foglalkoznak a stresszkezeléssel és mentális egészséggel a vállalatok?

46:24 Gyakorlati tanácsok a stressz kezeléséhez a munkavállaló és a coach szemszögéből.

Kövesd be a csatornánkat azon a podcast lejátszón, amin éppen hallgatsz minket, illetve megtalálsz minket a TikTok-on és a YouTube-on is!

TikTok csatornánk: https://www.tiktok.com/@idbccreativesolutions

YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/@idbccreativesolutions

Csatlakozz zárt csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/874106357036138 

További hasznos és szakmai tartalmakért pedig látogass el az idbc.hu weboldalra!Episode Artwork EP5 - Tehetsz róla, tehetsz érte - mentális egészség a mindennapokban 46:52 Episode Artwork EP4 - Álmok és szárnyalás: Az inspiráló Babics Oszkár sztorija 46:16 Episode Artwork EP3 - „Belénk lett kódolva a maximalizmus” – a Z generáció és a teljesítménykényszer kapcsolata 49:58 Episode Artwork EP2 - „Jobb vezetők lesznek a Z-generációsok” A Z-gen és a munkáltató különleges kapcsolata 27:41 Episode Artwork EP1 - “Nincsenek végzetes döntések” - a Z-generáció kapunyitási pánik élményei 38:01