Lærerværelset

Hvordan gør vi eleverne bedre til at samarbejde?

April 23, 2023 Lærerværelset
Lærerværelset
Hvordan gør vi eleverne bedre til at samarbejde?
Show Notes

Hvad laver eleverne egentlig, når de arbejder i grupper, og hvordan kan vi som undervisere klæde dem bedre på til gruppearbejdet? Det har Charlotte Kragh Rønstrup undersøgt som en del af sin master i gymnasiepædagogik og didaktik. Hun har fået lov til at filme en klasse, mens de lavede gruppearbejde, og det gav hende nogle indsigter, som hun har brugt til at designe forskellige interventioner, der skal hjælpe eleverne med at blive bedre til at lytte, give plads og udfordre hinanden.

Klik dig forbi Lærerværelsets Facebookside, hvor du kan downloade en bunke øvelser og handouts, som Charlotte har været så venlig at dele. Her er du også meget velkommen til at efterlade ris, ros og idéer til podcasten.

Lærerværelset er en podcast om undervisning skabt af Morten Gundel, der underviser i Samfundsfag og Kommunikation & it på H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby. Gennem samtaler med forskere, undervisere og elever forsøger han at blive klogere på nogle af de pædagogiske og didaktiske udfordringer, han møder i sin hverdag som gymnasielærer.

Temamusik: To My Green Lands.

Følg Lærerværelset på Facebook og LinkedIn.