.jpg)
#zokanhetook
Wij spraken de afgelopen maanden met tientallen innovatiemanagers, verpleegkundigen, leveranciers, patiëntenverenigingen, zorgverzekeraars, bestuurders en beleidsmakers.
Centrale vragen in die gesprekken waren: waarom kunnen nog niet alle cliënten en patiënten gebruik maken van digitale hulpmiddelen als zij dat wel willen? En wat kunnen we doen om dit te versnellen?
De uitkomsten van deze gesprekken maken duidelijk dat de opschalingsvraag complex is, maar het heeft ons ook inzicht gegeven aan welke knoppen we kunnen en moeten draaien om op te schalen. Eén van de oplossingen die uit onze gesprekken naar voren is gekomen, is om verpleegkundigen meer te informeren en enthousiasmeren over digitale hulpmiddelen. Maar hoe doe je dat dan, zonder belerend over te komen?
Daarom zijn we gestart met deze podcast serie #Zokanhetook, waarin we vooral het eerlijke gesprek willen voeren over digitale hulpmiddelen en de veranderingen die dit met zich meebrengt. Want twijfels hebben mag. Of je nog niet helemaal comfortabel voelen met techniek is oké.
De podcast #Zoakanhetook is gemaakt vanuit het Vliegwiel. Vliegwiel is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland en heeft als doel om digitale zorg op te schalen, zodat steeds meer mensen de voordelen hiervan kunnen ervaren.
Wil je jouw cliënten en patiënten breder informeren over digitale hulpmiddelen? Bekijk dan eens samen onze website: Zokanhetook.nl. Ook vind je hier een handige toolkit die je kunt gebruiken om je cliënten en patiënten meer zelfredzaam te maken. Want zo kan het ook!
#zokanhetook
In de ban van digitale zorg in het verpleeghuis
Monique, teamcoach bij Omring en van huis uit verzorgende IG, neemt ons mee in de ontwikkelingen op het gebied van digitale zorg in het verpleeghuis. De inzet van slimme hulpmiddelen in de verpleeghuiszorg is bijna onmisbaar, door de ontwikkelingen in de regio op het gebied van arbeidsmarktkrapte én een enorme vergrijzingsgolf. En dus praten we over slimme producten die laten zien wanneer iemand rustig slaapt, of juist uit bed is. Of wie verschoond moet worden. Digitale hulpmiddelen die meer keuze creëren in digitale spelletjes en belevingen, of juist een hulpmiddel om bewoners meer rust en comfort te bieden.
Voor de inzet van digitale hulpmiddelen in de thuiszorg is het belangrijk om mantelzorgers en naasten goed te informeren. Hoe neem je hen mee in deze ontwikkelingen? Wat is belangrijk voor hen? En wat is ervoor nodig om, net als Monique, het vertrouwen van collega’s en mantelzorgers te krijgen? Hoe word je eigenlijk ook zo’n ‘digitale zorg-enthousiasteling'?
In deze podcast geven we in een half uurtje antwoord op dit alles. Leuk als je weer luistert!
Wil je jouw cliënten en patiënten breder informeren over digitale hulpmiddelen?
Bekijk dan eens samen onze website: Zokanhetook.nl
Ook vind je hier een handige toolkit die je kunt gebruiken om het gesprek aan te gaan met jouw cliënten en patiënten over de inzet van digitale hulpmiddelen. Zo kan het ook!