Cybercast

Sh** ik ben gehackt.. wat nu? | Cybercast #001

April 21, 2023 Nomios Season 1 Episode 1
Cybercast
Sh** ik ben gehackt.. wat nu? | Cybercast #001
Show Notes

In deze aflevering gaat podcast host Richard Bordes in gesprek met Dennis van Dijk (CISO, Gemeente Haarlemmermeer) en Erik Biemans (Head of cybersecurity, Nomios).

Wat gebeurt er als je als organisatie slachtoffer bent geworden van een cyberaanval? Is er dan bedrijfsgevoelige informatie gestolen? Is het netwerk geïnfecteerd of plat gelegd? Is er malware geïnstalleerd? Of er is een andere vorm van cybercriminaliteit toegepast. 

In deze aflevering een case story van de Gemeente Haarlemmermeer. Zij zijn gehackt door middel van business email compromise (BEC). Een veel voorkomende hackvorm in het bedrijfsleven. 

OVER CYBERCAST

Welkom bij Cybercast, de podcast serie waarin we de wereld van cybersecurity, networking en AI verkennen. In deze serie bespreken we de nieuwste trends, uitdagingen en oplossingen op het gebied van digitale veiligheid en de impact van technologie op onze samenleving. Of je nu een IT-professional bent, een student die geïnteresseerd is in het veld of gewoon geïnteresseerd bent in hoe technologie ons dagelijks leven beïnvloedt, Cybercast biedt inzichten en informatie die relevant zijn voor iedereen. Dus sluit je aan bij ons terwijl we de complexe wereld van cybersecurity en technologie verkennen. Cybercast is een productie van Nomios en Juniper Networks.

Meer weten? Ga naar ⁠⁠www.nomios.nl.