
Houshivar Podcast
در طول این پادکست، من «مهدی شفا» یک کتاب غیرداستانی مربوط به ژنتیک، فرگشت، مغز، ذهن ورفتارانسان رو خلاصه و خدمت شما تعریف میکنم. این تلاشی است در جهت افزایش آگاهی، تفکر نقادانه و سنجشگر و بینش علمی در بین فارسی زبانان.
Summarizing and explaining books related to human brain, biology, Genetics, evolution and behavior. Trying to promote scientific and critical thinking among Farsi-speaking people.
Houshivar Podcast
چرا ما می میریم؟-بخش اول
پروفسور ونکی راماکریشنان زیستشناس ساختاری هندی-انگلیسی است که به خاطر پژوهشهایش در زمینه ساختار ریبوزوم، ماشین مولکولی مسئول سنتز پروتئین در سلولها، شهرت دارد. مهمترین دستاورد علمی او، کشف ساختار دقیق ریبوزوم با استفاده از کریستالوگرافی پرتو ایکس است. این تحقیق در سال ۲۰۰۹ به همراه توماس استیتز و آدا یونات، برنده جایزه نوبل شیمی شد. راماکریشنان در حال حاضر به عنوان عضو هیئت علمی در آزمایشگاه مولکولی بریتانیا مشغول به کار است و با آثار علمی خود در آموزش و ارتباطات علمی، به ترویج علم و دانش در سطح جهانی پرداخته است.
کتاب "چرا میمیریم: علم مرگ" به طور جامع به بررسی دلایل زیستی مرگ و فرایند پیری در انسانها میپردازد. در این کتاب، نویسنده به بررسی عوامل مختلفی میپردازد که باعث میشوند موجودات زنده به مرور زمان پیر شوند و نهایتاً جان خود را از دست بدهند. این عوامل شامل آسیبهای سلولی، تغییرات ژنتیکی و عملکرد ناصحیح مولکولها در طول زندگی است. کتاب همچنین به نظریههای مختلف علمی و زیستی در مورد چگونگی و چرایی مرگ و علتهای تکاملی که در این فرایند دخیل هستند، پرداخته و توضیح میدهد که چگونه عوامل محیطی و داخلی بدن نقش مهمی در طول عمر و مرگ افراد دارند.
من در این اپیزود، یعد از معرفی نویسنده و محتوی کتاب، کمی در مورد جنیه های فلسفی، اسطوره ای و ادبی، اخلاقی و روان شناختی موضوع پیری و مرگ صحیت کردم.