
Houshivar Podcast
در طول این پادکست، من «مهدی شفا» یک کتاب غیرداستانی مربوط به ژنتیک، فرگشت، مغز، ذهن ورفتارانسان رو خلاصه و خدمت شما تعریف میکنم. این تلاشی است در جهت افزایش آگاهی، تفکر نقادانه و سنجشگر و بینش علمی در بین فارسی زبانان.
Summarizing and explaining books related to human brain, biology, Genetics, evolution and behavior. Trying to promote scientific and critical thinking among Farsi-speaking people.
Houshivar Podcast
از تو بودن تا یکی شدن با جهان: علم و فلسفه آگاهی- بخش اول
در این اپیزود از پادکست هشیوار، به بررسی دو کتاب برجسته در زمینهی آگاهی و تجربه انسانی میپردازیم:
"Being You: A New Science of Consciousness" نوشتهی آنیل ست
این کتاب اثری جذاب و انقلابی در حوزه علوم اعصاب و آگاهی است. آنیل ست، عصبشناس برجسته و استاد دانشگاه ساسکس، در این کتاب تلاش میکند پرده از یکی از بزرگترین رازهای هستی بردارد: آگاهی. ست با ارائه دیدگاهی نوآورانه و علمی، توضیح میدهد که چگونه مغز ما با استفاده از دادههای حسی و پیشبینیهای درونی، تجربهی ذهنی آگاهی را شکل میدهد. کتاب "Being You" بهعنوان یکی از بهترین آثار علمی سال، توانسته است پلی میان علم، فلسفه و زندگی روزمره بزند.
"Then I Am Myself the World" نوشتهی کریستوف کخ
در کتاب "سپس من خودم جهانم"، کریستوف کخ به بررسی تنها چیزی که بهطور مستقیم تجربه میکنیم میپردازد: آگاهی. در قلب این کتاب، نظریهی اطلاعات یکپارچه قرار دارد؛ ایدهای که معتقد است جوهر آگاهی در توانایی آن برای اعمال قدرت علّی بر خود و ایفای نقش بهعنوان یک عامل تغییر نهفته است
کخ به ریشههای فیزیکی آگاهی در مغز پرداخته و بررسی میکند که چگونه میتوان این دانش را برای اندازهگیری آگاهی در سیستمهای طبیعی و مصنوعی به کار برد
کخ با استفاده از ابزارهایی که این دانش فراهم میکند نشان میدهد آگاهی کجا و چه زمانی وجود دارد و از این دانش برای رویارویی با پرسشهای مهم اجتماعی و علمی استفاده میکند: یک جنین در چه زمانی برای اولین بار خودآگاه میشود؟آیا تجربیات روانگردان و عرفانی میتوان زندگی را دگرگون کنند؟در تجربههای نزدیک به مرگ چه اتفاقی برای آگاهی میافتد؟ هوش مصنوعی مولد ممکن است بتواند کارهایی مشابه ما انجام دهد، اما هرگز آن را احساس نکند, آیا تجربههای ما واقعیتی واحد و عینی را آشکار میکنند؟
در این اپیزود، تلاش میکنیم به مفاهیم کلیدی این دو کتاب بپردازیم و دیدگاههای نویسندگان را دربارهی چیستی آگاهی، تجربه ذهنی و رابطه انسان با جهان پیرامون تحلیل کنیم. اگر به مرزهای علم و فلسفه علاقهمندید، این اپیزود برای شما جذاب خواهد بود.
مصاحبه من با پروفسور آنیل ست:
https://youtu.be/zjSJl6kQVXY?si=CsaSX3C2OB30_wCX
لینک تد تاک پروفسور ست:
https://www.ted.com/talks/anil_seth_your_brain_hallucinates_your_conscious_reality
لینک به ترجمه فارسی "کتاب تو بودن":
https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%AA%D9%88-%D8%A8%D9%88%D8%AF%D9%86/book/87426
لینک به موسسه Allen
https://alleninstitute.org/division/brain-science/?gad_source=1&gbraid=0AAAAADQlkZTVwVZDnCxVAYjJgKLL1jGH-&gclid=CjwKCAiAkc28BhB0EiwAM001TXrgRJLdC8ZG7KJNBz-r8OQdj6jtDwNFZ_1HN-EqGbi33yyaVmtfzhoCbiwQAvD_BwE
https://alleninstitute.org/person/christof-koch/
https://www.anilseth.com/