
Houshivar Podcast
در طول این پادکست، من «مهدی شفا» یک کتاب غیرداستانی مربوط به ژنتیک، فرگشت، مغز، ذهن ورفتارانسان رو خلاصه و خدمت شما تعریف میکنم. این تلاشی است در جهت افزایش آگاهی، تفکر نقادانه و سنجشگر و بینش علمی در بین فارسی زبانان.
Summarizing and explaining books related to human brain, biology, Genetics, evolution and behavior. Trying to promote scientific and critical thinking among Farsi-speaking people.
Houshivar Podcast
اپیزود ویژه-جامعه شناسی، تمدن وهویت ایرانی، ژنتیک و فرگشت با دکتر شروین وکیلی-بخش اول
دکتر شروین وکیلی، جامعهشناس، نویسنده، پژوهشگر و نظریهپردازی است که آثارش بیشتر در حوزههای جامعهشناسی تاریخی، فلسفهی علم، اسطورهشناسی، مطالعات فرهنگی و ایرانشناسی شناخته میشود.
او مدرک دکترای جامعهشناسی خود را از دانشگاه تهران دریافت کرده و سابقه تدریس در دانشگاههای مختلف را دارد. دکتر وکیلی بهویژه برای ارائه و بسط دیدگاههای ترکیبی بین علوم اجتماعی، روانشناسی تحلیلی (یونگ)، اسطورهشناسی تطبیقی و نظریهی سیستمها شناخته میشود.
از جمله آثار و پروژههای شاخص او میتوان به کتابهای:
ایرانشناسی و اسطورهشناسی ایرانی
مقدمهای بر روششناسی علوم انسانی
تاریخ تمدن ایران
و مقالات تحلیلی درباره مدرنیته، هویت ایرانی، بحرانهای فرهنگی و فلسفهی تاریخ اشاره کرد.
دکتر وکیلی تلاش میکند مفاهیم جامعهشناسی را با ریشههای اسطورهای و تاریخی ایران پیوند بزند و نگاهی چندرشتهای به مطالعه فرهنگ ایرانی ارائه دهد. او معتقد است تحلیل جامعهی ایرانی بدون شناخت اسطورهها، تاریخ و ساختارهای ناخودآگاه جمعی ممکن نیست.
دکتر وکیلی بر مبنای سرمشق نظریهٔ سیستمهای پیچیده دستگاهی مفهومی دربارهٔ ارتباط «من» و نهاد (عاملیت انسانی و ساختار اجتماعی) پیشنهاد کرده که در قالب هفت جلد کتاب انتشار یافته و اغلب با نام دیدگاه زُروان شناخته میشود. این چارچوب مفهومی برای بازتعریف هویت ایرانی به کار گرفته شده و او بر این مبنا سه حوزهٔ پژوهشی (جامعهشناسی تاریخی، فلسفه، اسطورهشناسی) تعریف کرده و در هریک مجموعهای از کتابها را منتشر کردهاست. برخی از این کتابها در سطح ملی جوایزی را ربوده یا برای آن نامزد شدهاند؛ مثلاً کتاب نظریهٔ منشها (از مجموعهٔ دیدگاه زروان) که در ابتدای کار پایاننامهٔ کارشناسی ارشد وی در رشتهٔ جامعهشناسی بود در سال ۱۳۷۹ به عنوان پایاننامهٔ برتر برگزیده شد و کتاب تاریخ خرد ایونی (از مجموعهٔ تاریخ خرد) در سال ۱۳۹۶ نامزد بهترین کتاب سال در رشتهٔ فلسفهٔ غرب شد و یکی از پنج کتاب برگزیده بود.
وب سایت رسمی دکتر وکیلی:
https://www.soshians.net/fa/
لینک ویکیپدیا:
https://fa.wikipedia.org/wiki/شروین_وکیلی