סינמה שו"ת | פודקאסט הקולנוע של סרוגים

סינמה שו״ת פרק 35: אסף סבן – על בית בגליל, המשלחת והסדרה בהסתורה

• Srugim | סרוגים • Season 1 • Episode 35

Use Left/Right to seek, Home/End to jump to start or end. Hold shift to jump forward or backward.

0:00 | 1:06:24

אסף סבן, במאי ותסריטאי שחתום על בית בגליל, המשלחת והסדרה החדשה בהסתורה, מתארח בפרק 35 של סינמה שו״ת לשיחה עם אבי לודמיר על הדרך הארוכה שבין רעיון למסך.
בשיחה סבן חוזר לרגע שבו קיבל מענק פיתוח ראשון מיד אחרי הלימודים, ועל השנים שבהן ניסה להרים את המשלחת כהפקה בינלאומית מורכבת. הוא מדבר על שכתובים, פרזנטציות ודחיות, ועל ההבנה שיש סיפור שאתה חייב לספר גם אם הדרך אליו ארוכה מהצפוי.
סבן משתף גם בסיפור ההפקה הייחודי של בית בגליל, סרט שצולם יום צילום אחד בכל פעם, כמעט בלי תקציב, תוך כדי בניית בית אמיתית ועם שחקנים שחיים את הסיפור מחוץ לפריים. הוא מספר על ההחלטה לקחת סיכון אישי וכלכלי ועל הרגע שבו הבין שהאילוץ הפך לשפה.
בהמשך מדברים על בהסתורה, סדרה שיצרו יוסי מדמוני ואבי תפילינסקי ועוסקת בחרדים שחיים חיים כפולים. סבן מספר על תחקיר במפגשים חשאיים של אנוסים, על עבודה עם אנסמבל שחקנים מרשים ועל הרצון להביא למסך מבט מורכב ואנושי לעולם שרובנו לא מכירים מבפנים.
שיחה כנה על יצירה מתוך חיכוך, על אינדיבידואל מול קולקטיב, ועל האומץ להמשיך ליצור גם כשאין ודאות.

Support the show