סינמה שו"ת | פודקאסט הקולנוע של סרוגים

אפרת שלום דנון, מ"הנבחרות" ועד "כסף משלהן" סינמה שו"ת פרק 57

• Srugim | סרוגים • Season 1 • Episode 57

Use Left/Right to seek, Home/End to jump to start or end. Hold shift to jump forward or backward.

0:00 | 37:10

הבמאית והיוצרת אפרת שלום דנון מתארחת בפרק ה־57 של סינמה שו״ת לשיחה עם אבי לודמיר על הדרך שלה מעולם העיתונות בחזרה לקולנוע, ועל היצירה הדוקומנטרית שמלווה אותה מאז "החולמות" ועד הסדרה החדשה "כסף משלהן".
שלום דנון מספרת על סרט הביכורים שקיבל כ־15 תשובות שליליות לפני שיצא לדרך, על השנים הארוכות שלוקח לפעמים להרים סרט דוקומנטרי ועל האובססיביות שלדבריה נדרשת מיוצר כדי להמשיך גם כששומעים שוב ושוב "לא".
בהרחבה דיברנו על "הנבחרות" ועל "כסף משלהן": המעבר מנשים בפוליטיקה לנשים בצמרת הכלכלה הישראלית, הקושי להגיע לעמדות כוח בתוך מערכות גבריות, האמהות כחסם בקריירה והשאלה מה קורה כשנשים כבר מצליחות להגיע לפסגה.
וגם: איך יוצרים אינטימיות בריאיון עם נשים שרגילות לעמוד מול מצלמות, מה היא ממליצה ליוצרות ויוצרים בתחילת הדרך, והסדרה האישית החדשה שלה שעוסקת בנשיות מזרחית, באמהות ובנות ובהעברה בין דורית.

Support the show