Hvornår er det en god ide at begynde pottetræningen? Hvordan gør jeg, og hvad gør jeg, hvis jeg synes det er svært, at komme i gang? I denne udgave af Børneliv Thy Podcast deler sundhedsplejerske Kristine Hauge Andersen gode råd til den vigtige pottetræning, som du måske skal gå ombord i før, du tror.
Hvad er det vi lærer, når vi bevæger os? I denne udgave af Børneliv Thy Podcast sætter vi fokus på glæden ved bevægelse og samvær.
Vi taler om, hvorfor det er vigtigt for mindre børn at bevæge sig. Hvordan du som forælder spiller en meget vigtig rolle for, at de får bevæget sig, og så kan du også bliver klogere på hvordan leg og bevægelse kan være med til at bygge gode relationer.
Gæst hos vært Marie Frank Mitchell er sundhedsplejerske Annette Møller.
I denne episode sætter vi fokus på, hvad der er på spil, når man bliver forældre til et for tidligt født barn. Hvordan kan man reagere som mor og far og hvad er det særligt vigtigt at huske på - både som nybagte forældre, men også senere i barnets liv. Sundhedsplejerske Ulla Holm Gjørup deler ud af sin viden på området.
Hvordan griber I hverdagen an, hvis jeres barn er født for tidligt? I denne udgave af Børneliv Thy Podcast sætter vi fokus på, hvad det vil sige, at være for tidligt født og de komplikationer og konsekvenser, det kan have for et barn at være født prematur, som det hedder i fagsprog.
Skærmen fylder rigtigt meget for rigtigt mange, men hvad kan du gøre, hvis du gerne vil have nogle aftaler omkring den for dit barn, eller du synes, den fylder for meget? I dette afsnit af podcasten fra Børneliv Thy får du vejledning og en række gode råd til, hvordan du kan gribe skærmtiden an af hjemmepædagog Mie Lund Krogsgaard.
I denne udgave af Børneliv der kan du blive klogere på, hvorfor det er så afgørende vigtigt for børn at lege. Hvilke kvaliteter bidrager legen med ind i sociale relationer, og hvordan er du som forælder en vigtig ressource til at vise en vej for dit barn? Det gør dagplejepædagog Maibritt os klogere på.
Hvordan finder man vej i dagligdagen, når familien vokser fra et til flere børn? Det taler vi om i det her afsnit. Hvilke behov er det vigtigt, at have fokus på – både i forhold til den lille ny, men også til resten af familien og hvordan finder alle deres nye rolle i den situation? Det er nogle af de spørgsmål, som hjemmepædagog Marie og sundhedsplejerske Maria gør os klogere på.
Der er dine. Der er mine - og så er der måske også vores børn! Dette afsnit handler om den sammenbragte familie, og sammen med socialrådgiver Ditte Grønbæk Mortensen fra Thisted Kommune stiller vi skarpt på nogle af de spørgsmål, som det kan være rigtig godt at få taget stilling til, når man ønsker at lave et fælles fundament på baggrund af to familier.
Hvad er den kommunale dagpleje for en størrelse? Hvad kendetegner den, og hvordan sikrer kommunen egentlig kvaliteten af tilbuddet? Og hvad er det godt at overveje, når du skal vælge dagtilbud. Det gør dagplejepædagog i Thisted Kommune, Maibritt Vigsø Porup os klogere på i denne episode af podcasten.
Et godt samarbejde med det dagtilbud, du har valgt til dit barn er vigtigt for barnets udvikling og trivsel. Der er brug for åbenhed, tillid, nysgerrighed og kommunikation, og i denne episode giver hjemmepædagog i Thisted Kommune Marie Jensby dig nogle råd til, hvordan du kan bidrage til, at I får et givende samarbejde til gavn for dit barn.
I det her afsnit, skal det handle om, hvordan du kan håndtere de konflikter, du kan have med dit mindre barn. Hvad er dit ansvar som voksen? Hvordan kan den måde, du agerer på enten være med til at optrappe eller dæmpe en konflikt? Og skal vi helst undgå dem eller er der også noget for det mindre barn at lære i disse konflikter? Familiekonsulent Lene Larsen er med bag mikrofonen og deler af sin viden på området.
En skilsmisse er en livsomvæltende ting for børn, og i denne episode taler vi om samværsordninger eller "dele-ordninger", som de også kaldes, når du og din tidligere partner skal beslutte, hvordan børnene skal bo efter en skilsmisse. Socialrådgiver Ditte Grønbæk Mortensen kommer med nogle råd om, hvad det er vigtigt du overvejer, når du står i den situation.
Her dykker vi ned i én af de hverdags-situationer, som rigtigt mange forældre til mindre børn kan spejle sig selv i – nemlig måltidssituationen. Vi får nogle gode råd på bordet til spisesituationerne fra sundhedsplejerske i Thisted Kommune, Mette Sloth. Og det er ikke i så høj grad det ernæringsmæssige i det gode måltid, vi taler om. Det er mere stemningen og samværet i spisesituationen.
Når man er lille, så kan følelsesudsvingene være kæmpe store. Mindre børn bliver nemt både voldsomt begejstrede, glade, vrede, frustrerede eller kede af det. Og det er helt normalt. Men mens glæden og begejstringen kan være let at være i, så kan udsvingene med de svære følelser godt være svær at håndtere. Hjemmepædagog Mie Lund Krogsgaard giver i denne episode gode råd til, hvordan du som forælder kan øve dig i at rumme alle typer af barnets store følelser, og hvad du får ud, at blive god til det.
En skilsmisse er en livsomvæltende ting for børn, og i denne episode får du nogle råd om, hvad der kan ligge bag den måde dit barn reagerer på omvæltningerne på. Bliver det vred og udadreagerende, indtager det en mæglerrolle, lukker det sig inde i sig selv, forsøger det at dele sol og vind lige, vælger det side eller virker det fuldstændig ligeglad, når det oplever konflikter i hjemmet mellem sine forældre. Socialrådgiver Ditte Grønbæk Mortensen kommer med bud på, hvordan du bedst hjælper barnet i den situation, det er i.
Ulvetimen er blevet betegnelsen på det tidspunktet på dagen, hvor man kommer hjem fra job og dagpleje eller institution, og alle er trætte. I det her afsnit, får du en række gode råd til, hvordan hele familien kommer igennem den både berømte og også berygtede ulvetime, uden, at alle nedsmelter.
I denne episode sætter vi fokus på, hvorfor det er vigtigt for dit barn, at I som forældre kan samarbejde, selvom I har besluttet at gå fra hinanden. Socialrådgiver Ditte Grønbæk Mortensen er med bag mikrofonen, og du får en række råd med på vejen om, hvordan du kan arbejde for, at samarbejdet med din ex bliver godt til gavn for dit barn og dig selv.
Denne episode handler om at være en tydelig forælder. Hvad betyder det egentlig? Hvorfor er det vigtigt? Hvordan kan jeg være det? Og hvad får jeg og mit barn ud af, at jeg er det? Det bliver du klogere på, hvis du lytter med her, hvor hjemmepædagog Marie Jensby fra Thisted Kommune kommer med gode råd.
I denne episode dykker vi ned i tre emner. Det handler det om 1. Gode råd til putte-situationen. 2. Hvad kan du gøre, når barnet vågner mange gange om natten. Og 3. Gode tips omkring søvn i løbet af dagen. Du får råd og vejledning fra sundhedsplejerskerne i Thisted Kommune.