Nikki over haar reis van burn-out naar het communiceren met de natuur
de Wilde podcast
More Info
de Wilde podcast
Nikki over haar reis van burn-out naar het communiceren met de natuur
Mar 22, 2024 Episode 11

In deze podcastaflevering gaat Nikki, een gepassioneerde schrijfster, in gesprek over haar transformatieve reis van burn-out tot het ervaren van een diepgaande verbinding met de natuur, een liefde en respect voor al het leven om ons heen.

Het pad van de Burn-out

Nikki deelt openhartig haar ervaringen tijdens haar burn-out en hoe ze zichzelf opnieuw heeft ontdekt door te schrijven en in contact te komen met de natuur. Voorheen was ze zich niet bewust van de diepe connectie die mogelijk is met de natuur, maar haar dagelijkse wandelingen door de polder openden haar ogen voor deze verbinding.

De magie van dieren

Ze wordt vergeleken met een moderne Sneeuwwitje vanwege haar vermogen om dieren aan te trekken en te verzorgen. Nikki deelt verhalen over het zorgen voor zieke of stervende dieren in haar tuin, zoals het begraven van een dode reiger. Of hoe ze haar kippen elke dag uitlaat. Ook deelt ze hoe een ontmoeting met een mol in hun tuin haar inspireerde om een boek te schrijven over de diepgaande verbinding tussen mens en natuur.

De band met haar Kind

“Vanaf het moment dat mijn dochter kan lopen heb ik haar meegenomen de tuin in. Samen de dode reiger langs de sloot begraven, haar meenemen in de manier van kijken naar de natuur. Ze helpt met snoeien, er gaat ook van alles af wat niet gesnoeit hoeft, maar dat neem ik voor lief. Zo helpt ze ook mee met het kippenhok schoonmaken, of zelfs met een dode reiger begraven.”

Het herstellen van de band met de natuur

Door persoonlijke ervaringen te delen van het ontvangen van lessen en boodschappen van de natuur, benadrukt Nikki het belang van het herstellen van de band die we zijn kwijtgeraakt in onze moderne samenleving. 
Ze deelt praktische tips om deze verbinding te herstellen, zelfs in een stedelijke omgeving, zoals het dagelijks zijn in de natuur, observeren en waarderen van alles wat je ziet, hoort en ervaart. Hierdoor beseffen we dat we niet apart staan van de natuur, maar er een integraal onderdeel van zijn, en dat het verzorgen van de natuur ook het zorgen voor onszelf betekent.
 
Communiceren met de natuur
Nikki leerde lessen van vogels en woorden werden haar ingefluisterd door de wind.
"Ik ben er heilig van overtuigd dat we allemaal kunnen communiceren met de natuur, met niet alleen de dieren maar ook de wind en de bomen, gewoon alles wat leeft. Het is een energieuitwisseling."


De aflevering is een oproep tot het herstellen van onze relatie met de natuur en het terugvinden van de echtheid van het leven buiten de digitale wereld.


Wil je meer ontdekken over wie de Wilde is en wat we doen?
Kijk dan even op
onze website of instagram

Episode Artwork Nikki over haar reis van burn-out naar het communiceren met de natuur 1:00:20 Episode Artwork Marieke van Meijeren over haar diepe verbinding met de natuur en bewust ouderschap 51:44 Episode Artwork Smeerwortel - wonderplant voor genezing en tuin/voedselbos 21:27 Episode Artwork Alowieke van Beusekom over de natuur als familie, haar verhalenpad/voedselbos en het schrijven van een boek 53:12 Episode Artwork Michiel Busz over stedelijke permacultuur, ondernemerschap en een permacultuur levenswijze 49:44 Episode Artwork Marc Siepman over de geefeconomie, holistisch leven en het web van onderlinge afhankelijkheid 57:39 Episode Artwork Chaga - de koning van de paddenstoelen 26:18 Episode Artwork Laurette van Slobbe over eetbare wilde planten, gezondheid en bloesemremedies 39:02 Episode Artwork Chantal van Genderen over het belang van kunst, permacultuur en de fluisteringen van de natuur 46:29 Episode Artwork Martin Slort over wonen in een voedselbos en zijn permacultuur lifestyle 39:49 Episode Artwork Wildpluk Q&A: Zijn meidoornpitten giftig? Geneeskracht van grote klit en van alles over hondenpoep 15:19 Episode Artwork Sofie van Rhijn over het oprichten van je eigen B3-school, natuuronderwijs en zelf nadenken 39:55 Episode Artwork Brandnetelzaden - jouw lokale superfood tegen stress 10:52 Episode Artwork Arjan van Essen over in elke gemeente een voedselbos 33:12 Episode Artwork Wie is de Wilde? 2:55