
Bindstof
We hebben elke dag de keuze, polariseren of op zoek gaan naar wat ons verbindt.
Maar zelfs als we dat willen, meer verbinding, hoe doen we dat dan concreet?
Ik ben Elke Jeurissen en dit is Bindstof, de wekelijkse podcast waarin ik met mijn gast op zoek ga naar concrete tips voor meer verbinding. We hebben allemaal meer nood aan bindstof, aan de keukentafel, op het werk en in de samenleving.
👉 De key take aways van alle gesprekken worden de rode draad van mijn nieuwe keynote, beschikbaar vanaf maart 2024. Na 10 jaar on stage, ga ik ook dit keer weer voor energie, een vleugje humor en veel hands on tips waar je morgen mee aan de slag kan. In het Nederlands, Frans en Engels.
👉 Nog meer tips en artikels over diversiteit en inclusie op het werk?
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/elke-jeurissen-663a94/
Instagram: https://www.instagram.com/elke.jeurissen/
Facebook: https://www.facebook.com/elke.jeurissen.3
👉 Op zoek naar een keynote over inclusief leiderschap? Nood aan een inclusiescan? Samen werken maken van een strategie voor meer diversiteit aan de top? Ontdek hoe ik je kan helpen op https://www.elkejeurissen.com/
⭐⭐⭐ Over Elke ⭐⭐⭐
Koppig met een smile sinds mijn geboorte
Playback fanaat op mijn 12
Zelfstandig ondernemer sinds mijn 29
Mama sinds mijn 30
Plusouder met Jo in een samengesteld gezin met 5 kinderen sinds mijn 37
Oprichter straffe madammen netwerk op mijn 40
Organisator leadership retreats https://www.72hoursreload.com/ sinds mijn 44
Podcast maker sinds mijn 51
Who knows what's next?
Bindstof
Bindstof met Hind Fraihi
"Kijk naar de wereld vanuit vertrouwen, niet vanuit wantrouwen" dixit Hind Fraihi, onderzoeksjournaliste, auteur en documentairemaker en mijn gast in deze aflevering. Zij voorspelde 20 jaar geleden al de golf van online extremisme aan linker- en rechterzijde.
We hadden het over de vijgenboom aan haar terras dichtbij de keukentafel en de verbindende kracht van in stilte schaken met je gezin. Waar vind zij schoonheid en hoop naast haar job?
Hoe maak je als onderzoeksjournalist zo goed verbinding met je bronnen dat ze hun info met je delen? Het sluipend gif van online haatspraak bereikt steeds meer jongeren. Je eigen denken superieur vinden aan dat van de ander leidt tot uitsluiting en kan een voorkamer zijn voor extremisme. Er is veel verbinding in deze communities die drijven op haat. Wie heeft er de leiding en welke rol spelen vrouwen daarin? En hoe geraken jongeren hieruit en kiezen ze terug voor vertrouwen i.p.v. wantrouwen?
Wat zijn quiet quitters in de democratie? Wat kan je zelf kan doen aan het in stand houden van de vrije meningsuiting en gelijke rechten? En waarom is naïef zijn een mooie eigenschap? Je komt het allemaal te weten in deze aflevering.
Benieuwd naar nog meer concrete tips voor verbinding aan de keukentafel, op het werk en in de samenleving? Je ontdekt ze op www.elkejeurissen.com
Als je genoten hebt van deze aflevering, deel de link met iemand die er ook wat aan kan hebben, of laat een review op Apple Podcasts of Spotify. En vergeet je niet te abonneren, zo mis je geen enkele tip voor meer verbinding.
Deze podcast is een idee van Elke Jeurissen, en werd realiteit dankzij de fijne samenwerking met alle gasten en Dimi Ferrest (editing), Inge Wachtelaer (fotografie) en Douwe Van Gorp (muziek).