
Miraklet på Mols
Det her er historien om et bemærkelsesværdigt lokalsamfund på Mols og Helgenæs, hvor borgerne pludselig fik nok, tog skeen i egen hånd og fik vendt den triste historie om Udkantsdanmark til en inspirerende fortælling om de frivillige fællesskabers potentiale - men også den modstand og de forhindringer, der kan opstå, når lokaldemokratiet skal stå sin prøve.
I september 2013 er landsbysamfundene mest kendte for faldefærdige huse med lange liggetider og lukningstruede skoler. Til et møde på den lokale folkeskole, er skolebestyrelsen igen samlet for at forholde sig til kommunens sparekatalog. Og i stedet for at skrive endnu et høringssvar, lyder startskuddet på dét, vi i dag kalder Mols i Udvikling.
En folkebevægelse, der samlede de lokale og ved hjælp af utrolige frivillige kræfter, skrev sig ind i vores store, fælles historie om frivillighed i foreningsdanmark.
Medvirkende: Louise Juul, Eva Elsig, Søren Ibsen, Christine Vistoft, Kasper Nissen og Grith Mortensen.
Vært: Silja Nørgaard Alström
Redaktion: Silja Nørgaard Alström og Karen Straarup
Podcasten er støttet af Tved Sparekasses Fond og Syddjurs Kommune.
Miraklet på Mols
5:5 Hvordan kan Molsværket og Mols i udvikling udvikle sig sammen?
På parkeringspladsen foran Molshallen i Knebel, hvor der før var kig ud til fodboldbanerne bag skolen, møder man nu synet af et sortmalet træhus i to etager. Hen over indgangen står der “Molsværket” med store, lysende bogstaver, og indenfor er håndværkerne i gang med de sidste detaljer, inden den officielle åbning i april 2024.
Byggeriet er efter flere års forsinkelse pga corona, stigende priser og andre uforudsete udfordringer endelig færdigt.
Men hvad med folkebevægelsen Mols i udvikling - hvor er den?
Medvirkende: Louise Juul, Eva Elsig, Søren Ibsen, Christine Vistoft, Kasper Nissen og Grith Mortensen. Lydklip fra Molsskolens YouTube-kanal.
Vært: Silja Nørgaard Alstrøm
Redaktion: Silja Nørgaard Alstrøm og Karen Straarup
Podcasten er støttet af Tved Sparekasses Fond og Syddjurs Kommune